İnsansı robotlar oluşturan yapay zeka girişimi Figure, 70 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Figure, perakende sektöründe depo yönetiminden satışa kadar çeşitli görevleri yerine getirebilen insansı robotlar geliştirmek üzerine çalışıyor.
İnsansı robotlar oluşturan yapay zeka girişimi Figure, 70 milyon dolar yatırım aldı

İnsansı robotlar oluşturan yapay zeka girişimi Figure, 70 milyon dolar yatırım aldı. 70 milyon dolarlık yatırım, Parkway Venture Capital liderliğinde gerçekleşti. A Serisi yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Aliya Capital ve Bold Ventures yer aldı. Şirketin kurucusu ve CEO'su Brett Adcock da yatırım yapan isimler arasındaydı.

Bu yatırımın ardından şirketin değerlemesinin 400 milyon doların üzerine çıktığı belirtildi. Yeni yatırımın, şirketin birkaç ay içinde çıkması planlanan Figure 01 isimli ilk ürününün geliştirilmesi için kullanılacağı açıklandı. 

ABD merkezli Figure, perakende sektöründe depo yönetiminden satışa kadar çeşitli görevleri yerine getirebilen insansı robotlar geliştiriyor. Karmaşık, niş, tekrar eden ve değişken görevleri, dinlenme veya mola verme ihtiyacı olmadan gerçekleştirebilen robotlar, işletmeye yüksek verimlilik ve üretkenlik katıyor. Ürün kalitesini yükseltirken daha fazla maliyet tasarrufu sağlıyor. 

Figure, genel amaçlı görevleri yerine getirebilen robotlar geliştirdiği için Boston Dynamics ve Amazon Robotics gibi diğer insansı robot üreten şirketlerden ayrılıyor.

Elon Musk'ın Tesla'sı 2022'nin Ekim ayında Yapay Zeka (AI) Günü'nde humanoid yani insansı robotu Optimus'u tanıttı. Tanıtım esnasında robot sahneye dans ederek çıktı. Seyircilere el salladı. Etkinlik esnasında robotun bitkileri suladığı ve Tesla fabrikasındaki metal çubukları taşıdığı görüntüler seyircilere izletildi. Musk, "Amacımız en kısa sürede, kullanışlı bir humanoid yapmak. Optimus'u geliştirip, kullanışlılığını ispatlamak için hâlâ çok fazla çalışmamız gerek" diyerek bu alandaki iddiasını ve rekabetin ne kadar yüksek olduğunu anlatmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.