Tepkiler üzerine Ledger Recover hizmetinin yayınlanması ertelendi

Şirket, Ledger Recover hizmetinin piyasaya sürülme tarihinin ertelendiğini açıkladı. 
Tepkiler üzerine Ledger Recover hizmetinin yayınlanması ertelendi

Geçtiğimiz günlerde kripto topluluğundan pek çok kişi gizlilik ve güvenlik endişeleri nedeniyle Ledger'ın son özelliği Ledger Recover'a tepki göstermişti. Şirket, bu tepkilerin akabinde Ledger Recover hizmetinin piyasaya sürülme tarihinin ertelendiğini açıkladı. 

Ledger Recover'ın kullanıcıların private key'ini (özel anahtar) korumak için kullanılan bir abonelik servisi olduğunu hatırlatalım. Bu hizmet kapsamında kullanıcının seed phrase'ini (anahtar cümle) uçtan uca şifrelenmiş 3 parçaya bölerek farklı üçüncü taraf kuruluşlara gönderiyor. Hatırlarsanız Gauthier, mahkeme celbi gönderilmesi durumunda parçalara ayrılmış "seed phrase"in devlet kurumlarıyla paylaşılabileceğini doğrulamıştı. 

Tüm bu olaylar neticesinde kripto topluluğunun Ledger'a gösterdiği tepki sonunda karşılık buldu. Ledger CEO'su Pascal Gauthier yaptığı açıklamada şirketin önce kodu açık kaynak olarak yayınlamadan hiçbir hizmeti piyasaya sürmeyeceğini dile getirdi.

Bazı rakiplerinin aksine Ledger, tüm kodunu açık bir şekilde yayınlamıyor. Bunun yerine şirket, ürünlerinin güvenlik araştırmacı ekibi tarafından test edilmesini tercih ediyor. Gauthier, Ledger'ın kodunun bazı parçalarının daha önce açık kaynak olarak paylaşıldığını belirtti ve daha fazla kodun açık kaynak olarak yayınlanacağını açıkladı. 

Gauthier'in aktardıklarına göre, Ledger, açık kaynak yol haritasını hızlandıracak ve bu yol haritasına olabildiğince fazla Ledger işletim sistemi ekleyecek. OS'in çekirdek bileşenlerinin ve Ledger Recover'ın bu sürece dahil olduğunu belirten Gauthier, bu süreç tamamlanmadan Ledger Recover'ın piyasaya sürülmeyeceğini açıkladı. 

Bununla beraber Gauthier, self-custody'nin zor geldiği yeni nesil kripto kullanıcı kazanımı için seed phrase kurtarma hizmetleri sunmanın önemli olduğunu vurguladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.