Stability AI'dan DreamStudio'nun açık kaynak versiyonu: StableStudio

StableStudio, Stable Diffusion modelinin arayüzü olan DreamStudio'nun açık kaynaklı bir sürümü olarak karşımıza çıkıyor. 
Stability AI'dan DreamStudio'nun açık kaynak versiyonu: StableStudio

Stable Diffusion gibi açık kaynaklı müzik ve görüntü üreten sistemlerin geliştirilmesini finanse eden Stability AI, StableStudio'yu hayata geçirdi. Araç, Stable Diffusion modelinin arayüzü olan DreamStudio'nun açık kaynaklı bir sürümü olarak karşımıza çıkıyor. 

StableStudio'nun açık kaynak sürümü ile geliştiriciler, Stability AI tarafından yayınlanan temel yapay zeka modellerini kontrol edebilen eklentileri oluşturmak ve dağıtmak için Stable Diffusion'ın arayüzünü tamamen kontrol edebiliyorlar. Şirket bu araçla, topluluğun yapay zeka ekosistemine katılması için bir yol sağlamayı hedefliyor. DreamStudio'nun açık kaynaklı bir versiyonunu yapmak Stability AI için bazı avantajlar taşıyor. Bu sayede şirket, topluluk geliştiricilerinin arayüzü geliştirmesine ve denemesine olanak tanıyor.

StableStudio, bir süre sonra bulut depolama servisi ve yazılım geliştirici sosyal ağ platfotmu GitHub'a taşınmayı planlıyor. StabilityStudio'nun açık kaynaklı sürümü DreamStudio'nun sunucularında yer almaya devam edecek. Yeni özellikler ve değişikliklerle güncel kalacak. 

Stability AI, ağustos ayında yayına alınan güçlü, ücretsiz ve açık kaynaklı bir metinden görüntü oluşturucu olan ve DALL-E 2 alternatifi diyebileceğimiz Stable Diffusion'ın arkasındaki şirket olarak biliniyor. Stable Diffusion ise lansmanından bu yana, dünya çapında 200 binden fazla geliştirici tarafından indirildi ve lisanslandı. Stability AI'ın tüketiciye yönelik ürünü DreamStudio da hızla büyüyerek 50'den fazla ülkeden toplu olarak 170 milyondan fazla görüntü oluşturan bir milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya ulaştı.

Resim ve fotoğraflarınızda profesyonel düzenlemeler yapılmasına  ve yeni görsel tasarımlar oluşturmaya imkân veren yapay zeka aracı DreamStudio, kullanıcıların ilgisini çekti. Nisan ayında fotogerçekçi (fotorealizm) görüntüler üreten Stable Diffusion XL beta modelini piyasaya sürdü. Aynı ay, açık kaynaklı büyük dil modellerinden oluşan bir paket olan StableLM'in piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Şirket ayrıca StableLM için StableVicuna sohbet arayüzünü ürüne entegre etmeyi planladığını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.