TikTok, 6 milyon dolarlık Effect Creator Rewards fonu ile popüler AR efektleri için ödeme yapacak

Effect Creator Rewards fonu uygulamanın artırılmış gerçeklik (AR) geliştirme platformu Effect House'da üretilen popüler AR efektleri için içerik üreticileri destekleyecek.
TikTok, 6 milyon dolarlık Effect Creator Rewards fonu ile popüler AR efektleri için ödeme yapacak

Sosyal ağ ekosisteminde kısa video formatıyla öne çıkan TikTok, yeni Effect Creator Rewards fonunu duyurdu. TikTok'un yeni Effect Creator Rewards fonu uygulamanın artırılmış gerçeklik (AR) geliştirme platformu Effect House'da üretilen popüler AR efektleri için içerik üreticileri destekleyecek. Effect Creator Rewards fonunun 6 milyon dolar değerinde olduğunu belirtelim. 

Fon, ödeme süreci için içerik üreticilerinin efektlerinin kullanıcı etkileşimini temel alacak. Fonun lansman sürecinde 90 gün içinde yayınlanmış ve 500 bin tekil videoda kullanılan her efekt için içerik üreticiler 700 dolar alacak. Ayrıca 90 günlük süreçte, her 100 bin tekil videoda kullanılan efekt için ise içerik üreticiler 140 dolar daha kazanacak

@tiktok

Now anyone can create vibrant effects for TikTok. Welcome to Effect House #effecthouse

♬ original sound - TikTok

TikTok bu yeni fonunu ABD, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık'taki içerik üreticilerine açtı. TikTok paylaştığı blog gönderisinde Effect House beta'yı yayına aldıklarında amaçlarının TikTok topluluğunun kullanabileceği Topluluk Efektleri yaratmakta tasarımcılara, geliştiricilere ve içerik üreticilere ekipman sağlamak olduğunu belirtti. Effect Creator Rewards fonu da bu amacın bir parçası olarak konumlanmakta. 

Bu arada TikTok'un 2 hafta önce yenilenmiş içerik üretici fonu olan "Creativity Program Beta” yı ABD, Fransa ve Brezilya'daki seçilen içerik üreticilerine açtığını hatırlatalım. Programa katılmak isteyen içerik üreticilerinin en az 18 yaşında olmaları şart. Bununla beraber son 30 gün içinde en az 10 bin takipçiye ve en az 100 bin görüntülemeye sahip olmaları gerekiyor.

TikTok'un 2020 yılında içerik üreticilerine sunduğu Creator Fund, düşük ödemeler nedeniyle eleştirilmişti. Şirketin açıkladığına göre yeni Creativity Program Beta'nın ödül formülü, nitelikli video görüntülemeleri için daha yüksek bir ortalama brüt gelir sağlamak üzere formüle edildi. 

Son olarak "Creativity Program Beta”ya geçiş yapanların tekrar Creator Fund'a dönüş yapamayacağını belirtelim. Bu esnada fonlarına Effect Creator Rewards fonu ile bir yenisini ekleyen TikTok içerik üreticilerini desteklemek için gelir modellerini çeşitlendirmeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.