Otomobiller için ethernet çipi üreten Ethernovia, 64 milyon dolar yatırım aldı

2018 yılında Darren Engelkemier, Hossein Sedarat ve Ramin Shirani tarafından kurulan Ethernovia, akıllı otomotivlerde tek bir ethernet ağı oluşturmak amacıyla kuruldu.
Otomobiller için ethernet çipi üreten Ethernovia, 64 milyon dolar yatırım aldı

Otomobiller için ethernet çipi üreten girişim Ethernovia64 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turuna Porsche Automobile Holding SE , Qualcomm Ventures, VentureTech Alliance, AMD Ventures, Western Digital Capital, Fall Line Capital, Taiwania Capital ve ENEA Capital katıldı. ABD merkezli şirket, yeni yatırımı iş alanını genişletmek ve geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

Ethernet'in kullanılması hem ağırlığı azaltıyor hem de araba içi yüksek hızlı ağ oluşturulmasını sağlıyor. Ethernet çipleri akıllı bir aracın “sinir”leri olarak tanımlanıyor. Şirket, bu amaçla, 2018 yılında Darren Engelkemier, Hossein Sedarat ve Ramin Shirani tarafından; akıllı otomotivlerde tek bir ethernet ağı oluşturmak için hayata geçirildi. Ethernovia, ürettiği ethernet çipleri araç içi yüksek hızlı iletişim sağlama işlevine sahip. 

Otomotiv sektörü açısından çipler kritik öneme sahip bileşeni olduğu biliniyor. Son yıllarda otomotiv sektörü Covid 19 salgınının da etkisiyle çip krizi ile karşı karşıya kaldı. Chipageddon olarak tanımlanan çip felaketi çeşitli sektörlerde özellikle üretimi etkiledi. Pandemi başlangıcında araba üreticilerinin talebin azalacağını düşünerek siparişlerin azaltması.

Bu noktada dünyanın önde gelen otomotiv şirketleri oldukça zarar gördü. Volkswagen, Nissan, Toyota ve General Motors gibi şirketlerin ABD, Meksika ve Avrupa'daki üretim hatları kapatıldı. ABD merkezli otomotiv şirketi General Motors, piyasadaki çip kıtlığının kâr beklentilerini 2 milyar dolara kadar düşürebileceğini açıkladı. 2020 yılında dünya otomotiv sektörü açısından üretim ve satış miktarının en düşük seviyeyi gördü. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.