Microsoft, tam zamanlı çalışanlara zam yapmak yerine bütçesini yapay zekaya ayıracak

Microsoft CEO'su Satya Nadella, bu yıl tam zamanlı çalışanlar için maaş artışı olmayacağı; saatlik çalışanlar için ise maaş artışı yapılacağını söyledi.
Microsoft, tam zamanlı çalışanlara zam yapmak yerine bütçesini yapay zekaya ayıracak

Microsoft'un tam zamanlı çalışanlarının maaşlarına bu yıl zam yapılmayacağı açıklandı. Şirketin CEO'su Satya Nadella, konuya ilişkin şirket çalışanlarına gönderdiği e-postada; bu yıl saatlik çalışanlar için maaş artışı olacağını söyledi. Ancak tam zamanlı çalışanlar için maaş artışı olmayacağının altını çizdi.

Nadella, ikramiyelerin verilmeye devam edileceğini belirtti. Bir taraftan bu yılın ekonomik koşulların müşteri talebi, iş gücü piyasası ve bir sonraki inovasyon döngüsü için gerekli yatırımları etkilediğini sözlerine ekledi. Bu noktada Microsoft'un ücret zammının piyasa koşullarına ve şirket performansına bağlı olarak yapıldığını hatırlatmakta fayda var.

Yapay zeka için harcama yapılacak

Satya Nadella yolladığı e-postada şirketin yapay zekanın yeni çağında büyük bir platform değişikliğine öncülük etmeye yardımcı olduğunu söyledi ve şirketin tam zamanları çalışanlarına zam yapmayacağını belirtirken bu bütçeyi yapay zeka için harcayacaklarını açıkladı. Microsoft'un küresel makroekonomik belirsizliklerle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Nadella, yapay zeka alanında yaptıkları çalışmaları dinamik ve rekabetçi bir ortamda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Satya Nadella bu kararın uzun vadeli başarı için gerekli olduğunu düşünüyor. Tabii çalışanların buna nasıl tepki vereceği ise ayrı bir merak konusu. Bir taraftan şirket, bu alana önemli yatırımlar yapıyor. Microsoft'un Bing arama motoru ve Edge tarayıcısı da bu araçlar arasında yer alıyor. Birkaç hafta önce Bing'in günlük 100 milyon kullanıcıya ulaştı. Günlük aktif kullanıcı sayısında 6 kat artış anlamına gelen bu gelişme, yapay zekanın bir başarısıydı.

Son bir yıl içinde teknoloji dünyasında ciddi anlamda işten çıkarmalar yaşandı. Bu dalga katlanarak devam ediyor. Geçen ocak ayında Microsoft, mart ayı sonuna kadar 10 bin çalışanını işten çıkarmayı planladığını doğruladı. Yani şirket,  Microsoft'un global iş gücünün yaklaşık yüzde 5'ini işten çıkarmayı planlıyor. Henüz bu planın devreye girip girmediği konusunda net bir karar haber yok. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.