Akıllı kamera sistemleri geliştiren Büyütech, APY Ventures’tan 600 bin dolar yatırım aldı

Büyütech, APY Ventures tarafından yönetilen Bilişim Vadisi ve OSTİM Girişim Sermayesi Yatırım Fonları’ndan 600 bin dolar yatırım aldı.
Akıllı kamera sistemleri geliştiren Büyütech, APY Ventures’tan 600 bin dolar yatırım aldı

Akıllı kamera sistemleri geliştiren Büyütech'in Farplas'tan 2.5 milyon euro yatırım aldığını 2021 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Büyütech tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, yeni bir yatırım daha aldı. Edindiğimiz bilgilere göre Büyütech, APY Ventures tarafından yönetilen Bilişim Vadisi ve OSTİM Girişim Sermayesi Yatırım Fonları’ndan 600 bin dolar yatırım aldı.

Hatırlatmak gerekirse 2011 yılında Ömer Orkun Düztaş ve Alparslan Işıklı tarafından kurulan Büyütech, görüntü işleme ve savunma sanayisine yönelik uygulamalar gibi pek çok alanda kullanılan kamera tabanlı çözümler geliştiriyordu. 2020 yılında ise kamera ve kamera tabanlı teknolojiler alanındaki deneyimi ile otomotiv sektörüne odaklanmaya karar veren şirket, ileri seviye sürüş destek sistemleri alanında çözümler geliştirmeye başladı.

Büyütech'in 2022 yılı içinde otomotiv sınıfı kamera fabrikasını Bilişim Vadisi’nde kurduğunu da ekleyelim. 2023 yılının ilk çeyreğinde fabrikasında üretime başlayan Büyütech, yeni yatırım turunun tamamlanması ile birlikte fabrika için planladığı genişleme planını da devreye alacak.

Büyütech’in üç otomotiv firması ile ürün sağlama ve Ar-Ge süreçlerini sürdürmekte olduğunu belirten Büyütech kurucu ortağı ve CEO’su Ömer Orkun Düztaş, APY Ventures'ın bu yatırım turundaki ilk yatırımcıları olduğunu aktardı. Düztaş, yatırım turunu 4 milyon dolar ile tamamlayarak Türkiye’de edindikleri bilgi birikiminin de katkısı ile uluslararası otomotiv firmaları ile ilişkilerini geliştirmek için çalışmaya devam edeceklerini de belirtti.

Mobilite dikeyinde faaliyet gösteren girişimleri odak alanına alan Bilişim Vadisi GSYF ve Türkiye Girşim Ekosistemine önemli katkı sağlayacağını düşündükleri Ostim GSYF ile, Büyütech’e yatırım yapmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını belirten APY Ventures Fon yöneticisi Mustafa Keçeli, Büyütech'in Ostim GSYF’nin ilk yatırımı olduğunu da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.