716 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanan LinkedIn, Çin'deki iş bulma uygulamasını da kapatıyor

Kademeli olarak gerçekleşecek olan işten çıkarmalar, 15 Mayıs'ta başlayacak. Süreç, 9 Ağustos'a kadar tamamlanacak. 
716 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanan LinkedIn, Çin'deki iş bulma uygulamasını da kapatıyor

Teknoloji dünyasında işten çıkarma furyası devam ediyor. Bu kez iş ağı oluşturma, çalışan ve iş bulma alanında dünyanın en popüler platformlarından biri olan LinkedIn, Çin'de 716 kişiyi çıkaracağını ve Çin'deki InCareer uygulamasını kapatacağını açıkladı. 

Şirketin CEO'su Ryan Roslansky çalışanlarına yönelik yazdığı e-postada işten çıkarmaların nedeni olarak dünyadaki yoğun rekabet ve zorlu bir makroekonomik ortamı gösterdi. Şirketi belirsiz ekonomik koşullar karşısında şirketi daha esnek ve çevik hale getirmek istediklerini kaydetti. 

Ürün ve mühendislik ekiplerinin şirketin teknoloji yol haritasından sorumlu olacağı, iş üretkenliği ekibinin ise aşamalı olarak kullanımdan kaldırılacağını söyledi. Kademeli olarak gerçekleşecek olan işten çıkarmalar, 15 Mayıs'ta başlayacak. Süreç, 9 Ağustos'a kadar tamamlanacak. LinkedIn'in dünya genelinde 20 bin çalışanı bulunduğunu hatırlatalım. 

Teknoloji şirketleri 2022'nin başından beri 300 binden fazla kişiyi işten çıkardı. Bu şirketler arasında Microsoft, Alphabet, Spotify, PayPal, Apple, Amazon, Google gibi önemli teknoloji şirketleri var. Pek çok kişi 2023 yılında da işlerin benzer bir çizgide ilerleyeceğini; daha fazla işten çıkarma yaşanabileceğini söyledi. Dünya genelinde artan hızlı enflasyon ve olası resesyon endişesi, teknoloji sektörünü etkiledi. Sektörde yaşanan işten çıkarma haberleri endişe yaratmaya başladı.

Geçen Nisan ayında Meta, bir kez daha binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı haberi gündeme geldi. Toplu işten çıkarma, 4 bin kişiyi etkileyebileceği kaydedildi. Pek çok kişi Facebook uygulamasında ve Reality Labs'de çalışan ekiplerin işten çıkarma sürecinden etkileneceğini öne sürdü. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.