Meta, bir kez daha binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Bu hafta gerçekleşmesi planlanan toplu işten çıkarma, 4 bin kişiyi etkileyebilir. Pek çok kişi Facebook uygulamasında ve Reality Labs'de çalışan ekiplerin işten çıkarma sürecinden etkileneceğini öne sürüyor.
Meta, bir kez daha binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Şimdiye kadar yaklaşık on binden fazla kişiyi işten çıkaran Meta, bir kez daha binlerce kişiyi işten çıkarmaya daha hazırlanıyor. Hatırlarsanız, Meta'nın 11 binden fazla kişiyi işten çıkararak yüzde 13 küçüldüğünü sizlere aktarmıştık. Bu küçülmeye ek olarak Meta yeni işten çıkarmalarla gündeme geldi. Bu kapsamda Mark Zuckerberg önümüzdeki aylarda 10 bin kişinin işten çıkarılabileceğini dile getirmişti. 

Konuya yakın kaynaklar, bu hafta gerçekleşmesi planlanan toplu işten çıkarmanın 4 bin kişiyi etkileyeceğini ifade ediyor. Şu an için bu iddialar, tam olarak doğrulanamamış olsa da, Mark Zuckerberg'in geçmişte yaptığı açıklamalar bu iddialarla örtüşmekte. Zuckerberg, geçmişte nisan ayında gerçekleşecek işten çıkarmaların teknoloji departmanlarını etkileyeceğini, mayıs ayında gerçekleşecek işten çıkarmaların ise iş geliştirme (business) tarafını etkileyeceğini açıklamıştı. 

Pek çok kişi Facebook uygulamasında ve Reality Labs'de çalışan ekiplerin işten çıkarma sürecinden etkileneceğini öne sürüyor. Bununla beraber, Reality Labs'in oyun tarafında çalışanların işlerini sürdürebileceği söyleniyor. Meta'nın yatırımlarını Metaverse'ten yapay zekaya kaydırdığını düşünürsek, Reality Labs'in işten çıkarmalardan etkilenmesinin olası olduğunu söyleyebiliriz.  

Ne de olsa şirket, geçen yıl sanal ve artırılmış gerçeklik yatırımlarından 13.7 milyar dolar kaybetti. Şirketin metaverse vizyonunun en önemli parçası olan Meta Horizon Worlds'ün aylık aktif kullanıcı sayısı, 200 bin kullanıcıya geriledi. Bu gelişmenin ardından 2022 sonunda 500 bin aylık aktif kullanıcıya erişme hedefi ise 280 bine düşürüldü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.