Meta, yüzde 13 küçülmeye ek olarak binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Şirket bu hafta binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Meta sözcüleri, işten çıkarmalarla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmayarak bu konudaki sessizliğini koruyor. 
Meta, yüzde 13 küçülmeye ek olarak binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Meta'nın 11 binden fazla kişiyi işten çıkararak yüzde 13 küçüldüğünü sizlere aktarmıştık. Bu küçülmeye ek olarak Meta yeni işten çıkarmalarla gündeme geldi. Paylaşılan bilgilere göre şirket, bu hafta binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Meta sözcüleri, işten çıkarmalarla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmayarak bu konudaki sessizliğini koruyor. 

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, ilk işten çıkarmaların gerçekleştiği Kasım ayında, tüm bu değişiklikleri gelirlerin yılın başında beklenenden daha düşük olması nedeniyle yaptıklarını ve hem Uygulama Ailesi hem de Reality Labs genelinde şirketin verimli bir şekilde çalıştığından emin olmak istediğini dile getirmişti.

Şubat ayında analistlere yaptığı açıklamada ise Zuckerberg, iyi performans göstermeyen ya da hayati olmayan projelerin sonlandırılacağını belirtirken, karar alma süreçlerini hızlandırmak için orta yönetim kademesini işten çıkarmayı planladığını ifade etmişti. 

Meta'nın maliyetleri dördüncü çeyrekte yıldan yıla yüzde 22 artış göstererek 25.8 milyar dolara ulaştı. Toplam satışlar ise yüzde 4 düşüş ile 32 milyar dolar olarak öne çıkmakta. 

Bu arada Meta'nın Metaverse'e odaklanan Reality Labs departmanının dördüncü çeyrek zararı 4.279 milyar dolara ulaştı. VR departmanının gelirleri dördüncü çeyrekte 727 milyon dolar olarak öne çıktı. Bir yıl önce ise Reality Labs gelirleri 877 milyon dolardı. 

Şirket, satışlarını artırmak için VR başlıklarını daha uygun fiyatlara sunmaya başladı. Meta Quest 2'nin fiyatı 499.99 dolardan 429.99 dolara düşürülürken, 1499.99 dolara sunulan Meta Quest Pro 999.99 dolardan alıcılarla buluşmaya başladı. 

Ayrıca Meta'daki küçülmenin ardından Mark Zuckerberg'in kişisel güvenliği için ayrılan ödeneğin artırıldığını hatırlatalım. Zuckerberg'ün güvenlik masraflarını karşılamak için aldığı yıllık vergi öncesi ödenek 10 milyon dolardan 14 milyon dolara çıkarıldı. Zuckerberg'ün güvenlik maliyetleri ise kendine ayrılan ödenekten çok daha yüksek. 2020'de 23.4 milyon dolar olan güvenlik maliyetleri 2021'de 25 milyon dolara ulaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.