Meta'daki küçülmenin ardından Mark Zuckerberg'in kişisel güvenliği için ayrılan ödenek artırıldı

Zuckerberg'ün güvenlik maliyetleri ise kendine ayrılan ödenekten çok daha yüksek. 2020'de 23.4 milyon dolar olan güvenlik maliyetleri 2021'de 25 milyon dolara ulaştı.
Meta'daki küçülmenin ardından Mark Zuckerberg'in kişisel güvenliği için ayrılan ödenek artırıldı

Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in kişisel güvenliğini finanse etmek adına Meta'dan aldığı yıllık ödenekte büyük bir artış gerçekleştirildi. ABD'nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunulan belgelere göre, Zuckerberg'in güvenlik masraflarını karşılamak için aldığı yıllık vergi öncesi ödenek 10 milyon dolardan 14 milyon dolara çıkarıldı.

Söz konusu yüzde 40'lık artış, Meta'nın yönetim kurulu tarafından geçen hafta onaylandı. Bu noktada Zuckerberg'in güvenlik ödeneğinin en son 2018 yılında artırıldığını belirtelim. Yönetim kurulu, Meta'nın kurucusu ve CEO'sunun kurum için önemini ve maaş olarak sadece 1 dolar almasını göz önünde bulundurarak bu ödenek artırımı kararını aldığını belirtiyor. 

Her ne kadar Zuckerberg, maaş olarak 1 dolar alsa da, Facebook'un kurucusu unvanıyla ve sahip olduğu hisse büyüklüğüyle şirketin kararlarında etkin rol oynamakta. Bununla beraber Zuckerberg'ün net değerinin 64 milyar dolar olarak öne çıktığını belirtmekte fayda var. 

Zuckerberg'ün güvenlik maliyetleri ise kendine ayrılan ödenekten çok daha yüksek. 2020'de 23.4 milyon dolar olan güvenlik maliyetleri 2021'de 25 milyon dolara ulaştı. 2020 yılında Sheryl Sandberg dahil olmak üzere 10 üst düzey yöneticinin toplam güvenlik maliyeti 23.3 milyon dolar olarak karşımıza çıkıyordu. Jeff Bezos, Marc Benioff, Larry Ellison ve Sundar Pichai gibi önemli iş insanları güvenliğe yüksek bütçeler ayırsa da; en yüksek güvenlik masraflarına sahip isim olarak öne çıkıyor. Teknoloji dünyasının zirvedeki yöneticilerinin toplam güvenlik masrafı 46 milyon dolara ulaşırken, Zuckerberg güvenlik masraflarıyla listenin başında yer alıyor

Küresel olarak yaşanan ekonomik daralma ile küçülmeye giden şirketin, Zuckerberg'in güvenlik masraflarını artırması dikkat çekti. Hatırlarsanız şirket, 2022'nin Kasım yaptığı açıklama ile 11 binden fazla kişiyi işten çıkararak yüzde 13 küçüleceğini duyurdu. 2022'nin Eylül ayı verilerine göre Meta çatısı altında 87 binden fazla çalışan yer aldığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.