Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü WWDC'de tanıtılabilir

Apple'a yakınlığı ile tanıdığımız Bloomberg yazarı Mark Gurman'a göre, karma gerçeklik gözlüğünün tanıtımı WWDC sırasında yapılacak. 
Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü WWDC'de tanıtılabilir

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünden sıklıkla bahsetsek de cihazın tanıtılacağı zamana dair bilgiler sürekli değişiyor. Son olarak birkaç ay önce şirketin, haziranda gerçekleşecek WWDC öncesi karma gerçeklik gözlüğünü piyasaya sürebileceği iddiaları ortaya atılmıştı. Şimdi ise Apple'a yakınlığı ile tanıdığımız Bloomberg yazarı Mark Gurman'a göre, tanıtım WWDC sırasında yapılacak. 

Gurman'ın paylaştığı bilgilere göre, karma gerçeklik gözlüğünün tanıtılma tarihi birçok kez geri çekildi. En son amaçlanan, bu gözlüğü ilk olarak baharda tanıtmaktı, ancak şimdi, WWDC'de yıl sonuna kadar planlanan bir sürümden önce tanıtılacak. Şirketin lansmanı sürekli ertelemesinin nedeni ise çözülmesi gereken donanım ve yazılım sorunları. 

Apple'ın "Reality Pro" olarak adlandırıldığı söylenen karma gerçeklik gözlüğünün, gelişmiş el izleme, konuştuğunuz kişiyi FaceTime üzerinden gerçekçi bir şekilde görüntüleme yeteneği gibi özelliklere sahip çok güçlü bir cihaz olması bekleniyor. Ancak bu teknolojinin yüksek bir maliyeti olacağı da paylaşılan bilgiler arasında. Zira Apple'ın yeni karma gerçeklik gözlüğünün 3 bin dolar civarında olması bekleniyor. 

Bu arada Apple, henüz WWDC'nin tarihini de açıklamadı. Ancak Dünya Geliştiriciler Konferansı, bugüne kadar hep haziran ayında yapıldı. Yine aynı ayda yapılması kimse için sürpriz olmayacaktır. 

Apple'ın bu etkinlikte ayrıca 15 inç ekrana sahip olacağı söylenene daha büyük bir MacBook Air, yeni Mac Pro ve iPhone güncellemeleri üzerinde çalıştığı da paylaşılan bilgiler arasında. Şirketin tanıtacağı yeni ürünlerinin neler olacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.