Teknoloji devlerinde işten çıkarmalar, gelirlerin düşmesi ile doğru orantılı

Dünya genelinde artan hızlı enflasyon ve olası resesyon endişesi, teknoloji sektörünü etkiledi. Sektörde yaşanan işten çıkarma haberleri endişe yaratmaya başladı. Buna paralel olarak işe alımları da hızla gerçekleşti. 
Teknoloji devlerinde işten çıkarmalar, gelirlerin düşmesi ile doğru orantılı

Teknoloji şirketleri 2022'nin başından beri 300 binden fazla kişiyi işten çıkardı. Bu şirketler arasında Microsoft, Alphabet, Spotify, PayPal, Apple, Amazon, Google gibi teknoloji şirketleri var.  Pek çok kişi 2023 yılında da işlerin benzer bir çizgide ilerleyeceğini; daha fazla işten çıkarma yaşanabileceğini söyledi. Ve iddialarında haklı çıktı. Geçtiğimiz mart ayında Amazon, önümüzdeki günlerde 9 bin çalışanı işten çıkaracağını duyurdu

Şirketin CEO'su Andy Jassy, ekonomideki mevcut belirsizliklerden bahsederek bu kararın şirket için uzun vadede en iyisi olduğunu söyledi. Kasım ayında işe alımları durduran Amazon, geçen ocak ayında 18 bin kişiyi işten çıkarmıştı. Amazon pandeminin etkisiyle  2020-2021 arasında bünyesine 800 bin yeni çalışan eklemişti. 18 bin kişiyi işten çıkardığında ise 1,5 milyon çalışanı vardı.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.