E-mobilite girişimi Jolt Energy, 150 milyon euro yatırım aldı

Maurice Neligan tarafından hayata geçirilen Jolt Energy, elektrikli şarj istasyonlarını yerinde, operasyonel olarak işletiyor.
E-mobilite girişimi Jolt Energy, 150 milyon euro yatırım aldı

E-mobilite girişimi Jolt Energy, 150 milyon euro yatırım aldı. 150 milyon euroluk yatırım, InfraRed Capital Partners'tan geldi. Dublin ve Münih'te faaliyet gösteren şirket, yeni yatırımı önümüzdeki günlerde ABD ve Avrupa'nın önemli şehirlerinde hızlı şarj istasyonları ağını genişletmek için kullanacak. 

2018'de kurulan şirket, Şarj Noktası Operatörü (CPO) olarak konumlanıyor. Maurice Neligan tarafından faaliyete geçen Jolt Energy, elektrikli şarj istasyonlarını yerinde operasyonel olarak işletiyor ve üçüncü taraflara bu şarj istasyonlarına erişim sağlıyor. Jolt'un hızlı şarj istasyonlarında bir elektrikli araç 10 dakika içinde şarj ediliyor.

Şirketin amacı hızlı şarj altyapısının genişletilmesiyle elektrikli mobiliteye geçişi hızlandırmak ve iklim krizini çözme adına önlem almak. Jolt hızlı şarj istasyonlarını şehir merkezlerine kuruyor. Bunun için benzin istasyonları veya süpermarketler gibi çeşitli işletmelerle ortaklık yapıyor.

Elektrikli araçlar için şarj istasyonları oldukça önem taşıyor. Teknoloji girişimleri dışında dünyanın önde gelen otomotiv markaları da bu alanda yaptıkları işlerle konuşuluyor. Geçen ocak ayında Mercedes-Benz, dünyanın en önemli teknoloji odaklı fuarlarından CES 2022'de 2030 yılına kadar dünya genelinde 10 bin elektrikli araç şarj istasyonu kuracağını açıkladı. Şirket, elektrikli şarj ağını kurmaya ABD ve Kanada'dan başlayacağını belirterek Çin ve Avrupa'ya yayılmaya planlıyor. Yapılan basın açıklamasına göre; istasyonlarda yer alan cihazların herkese açık olacağı ve her birinde 30 adet elektrikli şarj cihazı bulunacağı kaydedildi.

Türkiye'de de elektrikli otomobil pazarının büyümesi ile birlikte elektrikli araç şarj üniteleri de önem kazandı. Pek çok şirket elektrikli araç şarj üniteleri konusundaki yatırımlarına devam ediyor. Geçen Nisan ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye'de 4 bin 498 elektrikli araç şarj noktası bulunduğunu ve 4 bin 498 elektrikli araç şarj noktasının 898 adedi hızlı şarj, kalan 3 bin 600'ü ise yavaş şarj noktası olarak hizmet verdiğini açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.