Mercedes-Benz, 2030 yılına kadar 10 bin elektrikli araç şarj istasyonu kuracağını açıkladı

Mercedes-Benz, şarj ağını kurmaya ABD ve Kanada'dan başlayacağını belirterek Çin ve Avrupa'ya yayılmaya planlıyor. Şirket, istasyonlarda yer alan cihazların herkese açık olacağını kaydetti. 
Mercedes-Benz,  2030 yılına kadar 10 bin elektrikli araç şarj istasyonu kuracağını açıkladı

Mercedes-Benz, dünyanın en önemli teknoloji odaklı fuarlarından CES 2022'de 2030 yılına kadar dünya genelinde 10 bin elektrikli araç şarj istasyonu kuracağını açıkladı. Şirket, elektrikli şarj ağını kurmaya ABD ve Kanada'dan başlayacağını belirterek Çin ve Avrupa'ya yayılmaya planlıyor. Yapılan basın açıklamasına göre; istasyonlarda yer alan cihazların herkese açık olacağı ve her birinde 30 adet elektrikli şarj cihazı bulunacağı kaydedildi. 

Mercedes-Benz, elektrik çağında otomobil endüstrisine yön veren şirketler arasında yer alıyor. Şirket, elektrikli araba sektöründe söz sahibi olmak için çeşitli proje ve yatırımlarla gündeme geliyor. 2018'in Kasım ayında şirket, elektriki araçlar için şarj noktaları sunan ChargePoint'in 240 milyon dolarlık yatırım turunda yer aldı. 2007 yılında ABD'de kurulan şirketin, 240 milyon dolarlık turuna dahil olanlar arasında Siemens, Braemar Energy Ventures, Daimler Trucks & Buses, Chevron Technology Ventures, American Electric Power, Canada Pension Plan Investment Board, Quantum Energy Partners ve Linse Capital vardı.

2022'nin Kasım ayında elektrikli arabalarında abonelik sistemini devreye sokan otomobil şirketleri arasına girdiği haberi gündeme geldi. Şirket, EQ serisindeki araçları Acceleration Increase isimli abonelik paketi ile satmaya başladı. Mercedes'in amacı EQ serisi araçların performansını artırarak daha iyi performans sunmak. Bu abonelik paketi araçların 0-100 km/s hızdan 0,8 saniye daha hızlı çıkabilmelerini sağlıyor. Mercedes-Benz abonelik bedelini yıllık ise 1 bin 200 dolar olarak belirledi.

Bu abonelikle aslında araçların donanımında var olan kapasite yazılımla açığa çıkarılacak. Gücü yüzde 20-24 artırarak 0-100 KM/s hızlanma süresi düşecek. Mercedes'in performansı daha sonra isteğe bağlı bir ekstra olarak satmak için kasıtlı olarak sınırlaması otomotiv dünyasında yaşanan değişimin de net bir göstergesi. Tüketicinin buna yorumunu ise önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.