Elektrikli araçlar için şarj noktaları sunan ChargePoint, 240 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli araçlar için şarj noktaları sunan ChargePoint, 240 milyon dolar yatırım aldı

Elektriki araçlar için şarj noktaları sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan ChargePoint, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. 240 milyon dolarlık seri H yatırım turunu paylaşan ChargePoint, söz konusu yatırımı BMW i Ventures, Siemens, Braemar Energy Ventures, Daimler Trucks & Buses, Chevron Technology Ventures, American Electric Power, Canada Pension Plan Investment Board, Quantum Energy Partners ve Linse Capital'dan aldı.

2007 yılında ABD'de kurulan ChargePoint, şu an dünyanın en büyük elektrikli araç şarj istasyonu ağı durumunda. ABD, Avrupa ve Avustralya'da hizmet veren ChargePoint, toplamda 57 bini aşkın elektrikli araç şarj noktasına sahip. ChargePoint'in geçtiğimiz yılın Haziran ayında 125 milyon dolarlık bir yatırım aldığını da hatırlatalım.

500 milyon dolardan fazla yatırım aldı

Bugüne kadar toplamda 500 milyon doları aşkın yatırım alan ChargePoint, aldığı yatırımı elektrikli araç şarj istasyonu ağını genişletmek için kullanacağını da duyurdu. Elektrikli araç sahiplerinin günlük ihtiyaçlarını karşılamak adına yola çıkan ChargePoint, özellikle ABD ve Avrupa bölgesindeki elektrikli araç şarj istasyonu ağını genişletecek.

Elektrikli otomobil modellerinin artması ile hızla büyüyen ChargePoint, önümüzdeki 4 yıl içinde piyasaya süreceği şarj istasyonları üzerinde çalışıyor. ChargePoint'in şarj istasyonlarını Amazon'un sesli asistanı olan Alexa desteği ile güçlendirmeyi planladığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.