Mercedes-Benz, Türkiye'de online satışa başlıyor

Günümüzün en önemli otomobil üreticilerinden olan Mercedes-Benz, ülkemizde online satışa başlayacağını duyurdu. Mercedes-Benz tarafından aktarılan bilgilere göre Online Store, 15 Mayıs tarihinde devreye alınacak.
Mercedes-Benz, Türkiye'de online satışa başlıyor

Togg'un ilk elektrikli otomobili olan Togg T10X modelinin 953 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse çekiliş yöntemi ile satışa sunulan Togg T10X modelinin satış ve ödeme süreçleri de tamamen online olarak gerçekleştiriliyor.

Togg'un satışa sunulmasının hemen ardından ise elektrikli otomobil piyasasının lideri konumunda yer alan Tesla, Model Y ile birlikte resmen ülkemize giriş yaptı. Model Y satın almak isteyenler ön siparişlerini online olarak gerçekleştirdiler. Tüm sektörlerde olduğu gibi otomotiv sektöründe de önemli bir dijitalleşme yolculuğu yaşanıyor. 

Otomotiv sektöründeki dijitalleşme yeni satış kanallarının yaratılmasını da sağladı. Günümüzün en önemli otomobil üreticilerinden olan Mercedes-Benz de ülkemizde online satışa başlayacağını duyurdu. Mercedes-Benz tarafından aktarılan bilgilere göre Online Store, 15 Mayıs tarihinde devreye alınacak.

Sipariş süreci ister Online Store’da, ister acenteler üzerinden başlatılabilecek. Otomobil ve hafif ticari araçlar için geçilecek olan yeni satış modelinde stok durumunun şeffaf bir şekilde takip edilebilmesi de hedefleniyor. Mercedes-Benz bayileri ise acentelere dönüşerek, satın alma ihtiyaçlarının analizinde ve sürecin her aşamasındaki destekleriyle, müşteri deneyiminin hem online hem de fiziksel alanlarda geliştirilmesine odaklanacak.

Tüm ülke genelinde araç modellerinde geçerli tek fiyat politikasının uygulanacağını da aktaralım. Kısacası farklı bayilerde farklı fiyatlar artık karşımıza çıkmayacak. Araç satış sözleşmeleri ve faturalandırma da doğrudan Mercedes-Benz Otomotiv üzerinden gerçekleştirilecek. 

Araç tescil, plaka ve teslim işlemlerini ise Mercedes-Benz'in acenteleri üzerinden yürütülecek. Pek çok alanda olduğu gibi otomobil satışları da online dünyaya kaymış durumda. İlerleyen dönemlerde farklı markaların da benzer çözümler ile karşımıza çıkması sürpriz olmayacaktır.

Giderek dijitalleşen bir dünyada, müşterilerin satın alma alışkanlıkları değiştiğini ve sundukları yeni satış modeli ister online ister fiziksel, tutarlı ve şeffaf bir satın alma yolculuğu sağladıklarını dile getiren Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, yeni satış modelleri ile müşterilerinin nereden araç satın almayı seçerlerse seçsinler fiyatlandırma şeffaf ve tek şekilde sunulduğundan, farklı lokasyonlardan fiyat karşılaştırması sürecinin ortadan kalktığını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.