Dijital nakliye platformu Diginak.com, 5.25 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Bu yılın ilk üç ayında bir önceki yıla oranla cirosunu iki kat artırdığını açıklayan dijital nakliye platformu Diginak.com, idacapital'dan 5,25 milyon dolar değerleme ile 2. tohum yatırımını aldı.
Dijital nakliye platformu Diginak.com, 5.25 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Bu yılın ilk üç ayında bir önceki yıla oranla cirosunu iki kat artırdığını açıklayan dijital nakliye platformu Diginak.com, 5,25 milyon dolar değerleme ile idacapital'dan 2. tohum yatırımını aldı. Yeni yatırım ile iç pazarda hedeflerini daha da büyüten Diginak.com, global açılım çalışmalarını hızlandırmayı, ekibini büyütmeyi ve yeni ürün çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor.

Yatırım sürecine ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Diginak.com CEO’su Oğuzhan Karaca “Yılın ilk çeyreğinde iki kat büyüme kaydettik. Üç ay gibi kısa bir sürede 5,25 milyon dolar değerleme ile 2. tohum yatırımımızı aldık. Türkiye’de yaşanan tüm olumsuz piyasa şatlarına rağmen bu kadar hızlı büyüdüğümüz ve idacapital gibi nitelikli bir girişim sermayesi şirketinin stratejik ortaklarından birine dönüştüğümüz için gururluyuz” ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Karaca Diginak.com'un yıkıcı (disruptive) değil yapıcı/onarıcı bir iş modeline sahip olduğunu; firma olarak sektörün tüm paydaşlarını kucaklayarak, sektörün gelişime açık yönlerini tespit edip iyileştirmeye odaklandıklarını söyledi. Taşımacılık B2B (Business to Business) modelinin hibrit çözümlerden geçtiğini düşünen Diginak.com, zamanla sektörün komple dijitalleşmesinin gerçekleşeceğine inanıyor. 

Diginak, verimlilik ve optimizasyon kavramlarıyla sürdürülebilirliği destekliyor. Girişim, kapasite kullanımındaki artışı, yani “verimliliği” oldukça önemsiyor. Aynı seferde daha fazla ürün taşınmasını sağlayarak, sefer sayısını azaltarak karbon salınımını önemli ölçüde azaltıyor. Öte yandan optimizasyon ile araçların boş kilometre sürüşünü azaltarak katma değersiz sürüşü yok ederek yine karbon salınımına olumlu katkı sağlıyor.

Diginak.com, geçtiğimiz mart ayında idacapital'ın innovate21st programı kapsamında 2.5 milyon dolar değerleme ile yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.