Reklam görsellerine odaklanan yapay zeka platformu Alison, 5.1 milyon dolar yatırım aldı

Alison, Andreessen Horowitz, Crescendo Venture Partners ve yellowHEAD'in katıldığı tohum öncesi yatırım turunda 5.1 milyon dolar yatırım aldı.
Reklam görsellerine odaklanan yapay zeka platformu Alison, 5.1 milyon dolar yatırım aldı

Reklam görselleri odaklı yapay zeka platformu Alison, Andreessen Horowitz'in katıldığı tohum öncesi yatırım turunda 5.1 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılanlar arasında Crescendo Venture Partners ve yellowHEAD yer aldı. 

2022 yılında Asaf Yanai ve Koby Berkovich tarafından kurulan Alison, karakterler, renkler, sesler ve metinler dahil olmak üzere reklamcılık alanında yaratıcı varlıkları analiz ediyor. Bu analizin sonucunda platform, kullanıcılara başka yapay zeka araçlarında kullanılması için veri odaklı kısa bir komut (prompt) üretiyor. 

Girişimin kurucu ortağı ve CEO'su Asaf Yanai'nin paylaştığı bilgilere göre platform, şu anda tüm sosyal ağlar üzerinden 1 milyar yaratıcı elementi analiz edebiliyor. Platformun desteklediği sosyal ağlar arasında ise YouTube, AdWords, AdMob, Facebook, Instagram, Snapchat ve TikTok yer almakta. 

Platformun analiz süreçleri için 10'dan fazla yapay zeka modeli kullandığını belirtelim. Bu modeller arasında metin tanıma, ses tanıma, görsel tanıma ve duygu tanıma gibi modeller bulunuyor.

Girişimin rakiplerine baktığımızda ise VidMob, Replai ve Vizit girişimlerini görmekteyiz. VidMob D serisi yatırım turunu 110 milyon dolar ile kapatırken, Replai'ın toplam yatırım miktarı 6 milyon dolar olarak öne çıkmakta. Vizit'in toplam yatırım miktarının ise 10 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.