Amazon, insan kaynakları ve bulut birimlerinde işten çıkarmalara başlıyor

Haftalar önce açıklanan 9 bin kişilik işten çıkarma, Amazon'un toplam iş gücünün yüzde 3'üne denk geliyor. Şimdi ise insan kaynakları ve bulut birimlerinde çalışanların bundan etkileneceği belirtiliyor. 
Amazon, insan kaynakları ve bulut birimlerinde işten çıkarmalara başlıyor

Son olarak ülkemizde Prime abonelik modeline yaptığı zamla gündemimize gelen Amazon, geçtiğimiz aylarda 9 bin çalışanını daha işten çıkaracağını açıklamıştı. Söz konusu işten çıkarmalar, Amazon'un toplam iş gücünün yüzde 3'üne denk geliyor. Şimdi ise insan kaynakları ve bulut birimlerinde çalışanların bundan etkileneceği belirtiliyor. 

Amazon Web Services CEO’su Adam Selipsky ve İnsan Kaynakları Başkanı Beth Galetti'nin ABD, Kanada ve Kosta Rika’daki çalışanlara işten çıkarmalar hakkında bilgi veren notlar gönderdiği ortaya çıktı. Bu notlara göre işten çıkarmalardan etkilenenler bunu birkaç gün içinde öğrenecekler. 

Söz konusu işten çıkarmalar, daha önce açıklanan ve 9 bin çalışanı etkilemesi beklenen işten çıkarmaların bir parçası olarak gerçekleşiyor. Amazon, geçtiğimiz haftalarda reklam birimindeki bazı çalışanlarını; son haftalarda ise video oyunları ve Twitch canlı yayın birimlerindeki çalışanlarını işten çıkarmıştı. Bu yılın başına kadar şirket, 18 bin kadar çalışanının görevine son vermişti. Şimdiki 9 bin kişi ile birlikte Amazon'un 29 yıllık tarihindeki en büyük işten çıkarma süreci yaşanıyor diyebiliriz. 

Depolar ve teslimat operasyonları dışında işe alımlar durduruldu

Bunların yanı sıra Amazon, depolar ve teslimat operasyonları dışındaki işler için işe alımları durdurdu. Ancak bazı projelerde istisnalar yapılacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Yöneticiler, şirketin toplu halde yeniden işe alıma ne zaman başlayabileceğinin net olmadığını söylüyor.

Amazon, aralık ayı sonunda dünya çapında 1,54 milyon kişiyi istihdam etti. Bu işçilerin büyük çoğunluğu, ürünleri depolarda paketleyen ve sevk eden saatlik çalışanlar. Şirket, kasım ayında işten çıkarmaların ilk turu başlamadan önce, yaklaşık 350 bin kurumsal çalışanı olduğunu söylemişti. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.