Otonom mobil robotlar geliştiren Bottobo Robotics, 1,75 milyon dolar yatırım aldı

Bottobo Robotics tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, ilk yatırım turunda 1,75 milyon dolar yatırım aldı. Bottobo Robotics'in 1,75 milyon dolarlık yatırım turu, Eksim Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Otonom mobil robotlar geliştiren Bottobo Robotics, 1,75 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji dünyasının geleceği olarak görülen otonom mobil robotlar üzerinde çalışan girişimler yatırımlar almaya devam ediyor. Otonom mobil robotlar geliştiren yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Bottobo Robotics, yatırım aldığını duyurdu. Bottobo Robotics tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, ilk yatırım turunda 1,75 milyon dolar yatırım aldı.

Bottobo Robotics'in 1,75 milyon dolarlık yatırım turu, Eksim Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna katılan diğer yatırımcılar ise paylaşılmadı. Bottobo Robotics'in aktardığı bilgilere göre alınan yatırım, şirketin ürün geliştirme çalışmalarında ve 2023 yılı içinde Avrupa ile İngiltere pazarında büyümesi için kullanılacak.

2019’da Ar-Ge çalışmalarına İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nde başlayan ve şu anda İstanbul Teknopark'ta çalışmalarına devam eden Bottobo Robotics, otonom mobil robotlar (AMR) odağında donanım ve yazılım çözümleri sunuyor. Lojistik şirketlerinin ve fabrikaların depolarında kullanılmak üzere yapay zeka tabanlı, otonom hareket kabiliyeti bulunan servis robotları üreten girişim, seri üretime de başladı.

Gerçekleştirilen bu yatırım turunu oldukça değerli ve stratejik bir atılım olarak gördüklerini belirten Bottobo Robotics CEO’su Turgut Ulutürk, Türkiye'deki pazarın dışında bu yılın 3. çeyreğinde Avrupa Birliği ve İngiltere'de yer almak için çalışmalarımızı hızlandırdıklarını ve 2024 yılında ise ABD'de aktif olarak bulunmayı planladıklarını paylaştı.

Eksim Ventures olarak yakından takip ettikleri nesnelerin interneti (IoT), yapay zeka (AI) ve görüntü işleme gibi yeni nesil teknolojiler üzerine çalışan genç şirketlere destek sunma vizyonuyla hareket ettiklerini belirten Eksim Ventures Yatırım Komitesi Üyesi Uğur Mutluhan Oruncak, gelişmiş algoritmaya sahip yazılımlarla tasarlanan otonom depo robotlarını kullanıma sunan Bottobo Robotics'in vizyonları doğrultusunda ve yatırım tezleri ile örtüşen girişimlerden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.