Robotik güvenlik firması Veo, 29 milyon dolar yatırım aldı

B Serisi yatırım turuna Safar Partners ve Yamaha Motor Ventures katıldı. Amazon, 1 milyar dolarlık Amazon Industrial Innovation Fund ile Veo'nun yatırım turunda yer aldı.
Robotik güvenlik firması Veo, 29 milyon dolar yatırım aldı

Robotik güvenlik firması Veo Robotics, 29 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin B Serisi yatırım turuna Safar Partners ve Yamaha Motor Ventures katıldı. Ayrıca tedarik zinciri, fulfillment ve lojistik teknolojilerine odaklanarak yatırımlar yapan Amazon da 1 milyar dolarlık Amazon Industrial Innovation Fund ile yatırım turunda yer aldı. Girişimin önceki yatırımcıları arasında Google Ventures ve Baidu Ventures gibi isimler bulunuyordu.

Massachusetts merkezli Veo Robotics, 2016 yılında Patrick Sobalvarro, Clara Vu ve Scott Denenberg tarafından hayata geçirildi. Girişim, depolama faaliyetlerinde sağlık ve güvenlik riski içeriyor. Bunlar kontrol edilmezse, depo yüksek bir çalışan sirkülasyonu, yaralanmalar, hastalıklar, kayıp iş günleri, yasal sorunlar ve ölümlerle karşı karşıya kalma ihtimali yükseliyor. Veo Robotics, bu sorunun önüne geçmeyi hedefliyor ve akıllı cihaz çözümleri geliştiriyor. 

Amazon, son dönemde robot sektörüne yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Amazon’un dünya çapında kurumsal gelişimden sorumlu başkan yardımcısı Alex Ceballos Encarnacion, Amazon Industrial Innovation Fund isimli fonun depo ve lojistik çalışanlarının teslimat hızını artıracağını ve deneyimlerini daha da iyileştirecek yeni teknolojilere odaklanacağını söylemişti.

Amazon Industrial Innovation Fund ile Amazon, tekrarlayan görevleri yerine getiren robotik kollar ve daha büyük öğelerin taşınmasına yardımcı olabilecek otomasyon araçlar da dahil olmak üzere, kendi operasyonlarına iyileştirmeler eklemesine yol açan yapay zeka ve robotik alanındaki önceki yatırımlarını geliştirmeyi de amaçlıyor.

2022'nin Ağustos ayında Amazon, iRobot'u 1,7 milyar dolara satın aldığını duyurmuştu. Amazon ve iRobot arasında yapılan satın alma anlaşmasına göre şirket, iRobot'u satın alabilmek için hisse başına 61 dolar ödeyeceği söylenmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.