Apple ve Epic Games arasındaki savaşın kazananı Apple oldu

ABD dokuzuncu temyiz mahkemesi, tekelcilik iddiaları konusunda büyük oranda Apple lehine karar verdi.
Apple ve Epic Games arasındaki savaşın kazananı Apple oldu

Oyun içine direkt ödeme seçeneği ekleyen Fortnite'ın hem App Store hem de Google Play'den atıldığını 2020 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Fortnite'ın geliştiricisi olan Epic Games'in oyun içine direkt ödeme seçeneği eklemesi ile birlikte şirket ile Apple arasında önemli bir çatışma başladı.

Aldığı komisyon ve 3. parti ödemelere karşı olması nedeniyle mobil uygulama geliştiriciler ile sorunlar yaşayan Apple, bu konuda önemli bir zafer kazandı. Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Apple ve Epic Games arasında uzun süredir devam eden mahkeme bir karara vardı. 

Hatırlatmak gerekirse Epic Games, Apple'ı alternatif uygulama mağazalarını yasakladığı için federal rekabet yasasını ihlal etmek ve tekelci olmakla suçlamıştı. ABD dokuzuncu temyiz mahkemesi, tekelcilik iddiaları konusunda büyük oranda Apple lehine karar verdi.

ABD dokuzuncu temyiz mahkemesi tarafından alınan karar ile birlikte 2021 yılının Kasım ayında alınan kararın onanmış olduğunu da ekleyelim. Mahkeme büyük oranda Apple lehine karar alsa da, Epic Games'i haklı bulduğu çeşitli kararlar da alındı. Paylaşılan bilgilere göre yetkililer, Apple'ın 3. parti ödeme yöntemlerini engellemesinin Kaliforniya yasalarını ihlal ettiği konusunda Epic ile aynı fikirde.

Kısacası ABD dokuzuncu temyiz mahkemesi, her iki taraf lehine de kararlar almış olsa da büyük oranda Apple'ın yanında oldu. Alınan kararın Apple için bir zafer anlamına geldiğini de ekleyelim. 

Mahkemenin sonuçlanmasının ardından Twitter üzerinden konu ile ilgili bir açıklama paylaşan Epic Games CEO'su Tim Sweeney, sonraki adımlar üzerinde çalıştıklarını paylaştı. Dilerseniz Apple ve Epic Store arasındaki savaşın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.