Google, siber güvenliği üretimsel yapay zeka araçları ile desteklemeye başlıyor

Google, Sec-PaLM adlı özel bir güvenlik yapay zeka dil modeli tarafından desteklenen siber güvenlik paketi Cloud Security AI Workbench'i duyurdu.
Google, siber güvenliği üretimsel yapay zeka araçları ile desteklemeye başlıyor

Her fırsatta söylediğimiz bir şey var; yapay zeka artık hayatımızın her alanına nüfuz etmeye başladı. Bu nedenle büyük teknoloji şirketlerinin kaçırmak istemediği yapay zeka treni ile söz konusu teknolojinin kullanıldığı sektör sayısı da artmaya başladı. Şimdi ise Google, yapay zekayı siber güvenliğe getirdiğini ve bu kapsamda yeni araçlar geliştirdiğini açıkladı.

Şirketin blog gönderisinde yer alan bilgilere göre Google, Sec-PaLM adlı özel bir güvenlik yapay zeka dil modeli tarafından desteklenen siber güvenlik paketi Cloud Security AI Workbench'i duyurdu. Google'ın PaLM modelinin bir yan ürünü olan Sec-PaLM'in güvenlik kullanım durumları için hassas bir şekilde ayarlandığı belirtiliyor. Google'a göre söz konusu paket, yazılım açıkları, kötü amaçlı yazılım, tehdit göstergeleri ve davranışsal tehdit aktörü profilleri üzerine araştırma gibi güvenlik istihbaratını içeriyor.

Cloud Security AI Workbench'in, tehdit istihbaratı, iş akışı ve diğer kritik güvenlik işlevlerini getirmek için iş ortağı eklenti entegrasyonlarına sahip olacağı da belirtilenler arasında. Google, Accenture'ın Security AI Workbench'i kullanan ilk iş ortağı olacağını da söyledi. 

Platform aynı zamanda müşterilerin özel verilerini çıkarım anında platforma sunmalarına olanak tanıyacak. Şirket bununla, müşterilerine verdiği tüm veri gizliliği taahhütlerini yerine getirmeyi amaçlıyor. Security AI Workbench, Google Cloud'un Vertex AI altyapısı üzerinde oluşturulduğundan müşteriler verilerini, veri izolasyonu, veri koruma, egemenlik ve uyumluluk desteği gibi kurumsal düzeyde yeteneklerle kontrol ediyor.

Cloud Security AI Workbench'teki ilk araç olan VirusTotal Code Insight şu anda sınırlı bir ön izleme sürecinde. Yani Google'ın hedefleri kulağa çok güzel gelse de ürünün gerçekte nasıl çalışacağını ilerleyen dönemde daha iyi anlayacağız. 

Google'ın yaptığı bu alanda bir ilk değil. Microsoft da geçtiğimiz mart ayında, GPT-4 de dahil olmak üzere OpenAI'den üretimsel yapay zeka modellerini kullanarak tehdit istihbaratını özetlemeyi ve anlamlandırmayı amaçlayan yeni bir araç olan Security Copilot'u piyasaya sürmüştü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.