Mobil oyun uygulamalarının yüzde 81'i siber saldırılara açık

2022'de mobil uygulamalara yönelik siber saldırılar, bir önceki yıla göre yüzde 38 arttı. Böylece mobil cihazları olası virüslerden ve kötü amaçlı yazılımlardan korumanın önemi anlaşıldı.
Mobil oyun uygulamalarının yüzde 81'i siber saldırılara açık

Mobil cihaz kullanımı her geçen gün daha yaygın hale geliyor. Mobil cihazlarda çalıştırılmak üzere tasarlanmış yazılımlar olarak tanımlanan mobil uygulamaların kullanımı da buna paralel olarak arttı. Özellikle Covid-19 pandemisinin getirdiği süreçte bu alan olumlu yönde etkilendi. Yapılan araştırmalar iş uygulamalarının, oyunların ve sosyal, eğlence, e-ticaret, sağlık ve yemek kategorilerindeki uygulamaların indirilmesinde yükselme olduğunu ortaya koydu. 

Mobil oyunlarda büyüme devam ediyor

Karantina döneminde özellikle mobil oyun endüstrisi daha da hızlanarak önlenemez bir şekilde büyümeye ve yükselmeye devam etti. Oyunların hızlı tüketim olmaktan çıkarak online toplulukların buluşma ortamı haline dönüşmeye başladı. Aradan üç yıl geçse de bu büyüme devam ediyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.