Atlassian Intelligence ile Jira ve Confluence ürünlerine yapay zeka asistanı ekleniyor

Atlassian'ın yapay zeka destekli asistanı Atlassian Intelligence, sanal bir ekip arkadaşı olarak karşımıza çıkıyor.
Atlassian Intelligence ile Jira ve Confluence ürünlerine yapay zeka asistanı ekleniyor

Jira, Confluence, Bitbucket ve Trello gibi ürünlere sahip olan Atlassian'ın, 2022'nin ocak ayında yapay zeka girişimi Percept.AI'ı satın aldığını sizlere aktarmıştık. Microsoft çalışma hayatına yönelik ChatGPT destekli ürünler üzerinde çalışırken, Atlassian da yapay zeka odağını yeni bir ürün ile taçlandırdı. Şirket, yeni yapay zeka destekli asistanı Atlassian Intelligence'ı yayına aldığını duyurdu

Atlassian'ın kendi yapay zeka modellerinin OpenAI'ın geniş dil modelleri ile birleşerek Atlassian Intelligence'ı ortaya koyduğunu belirtelim. Sanal bir ekip arkadaşı olarak konumlanan Atlassian Intelligence ile ekip çalışmasına dair özelleştirilmiş grafikler hazırlanabiliyor. Ayrıca Confluence üzerinde yapay zeka tarafından üretilen özetler hazırlanırken, bir toplantının kararları ve eylemleri hızlıca listelenebiliyor.

Üstelik Confluence dokümanlarına şirketinize özel talebe dayalı bir sözlük de eklenebiliyor. Şirkete yeni katılan biriyseniz, şirket hakkında aklınıza takılan soruları Atlassian Intelligence'a sorabileceğinizi de belirtelim. 

Atlassian Intelligence desteği ile Jira Sofware'de test planları oluşturulması ya da Jira Service Management müşterileri için yanıtları yeniden yazılması mümkün. Buna ek olarak Atlassian Intelligence, yardım taleplerindeki hareketleri özetleyerek kişilere atayabilir.

Tüm Jira Cloud ürünlerinde listelenmiş sorunları da Jira Query Language'dan yararlanarak aratabiliyorsunuz.

Son olarak Atlassian Analytics'te birden fazla kaynaktan gelen verileri kullanarak içgörüler oluşturabileceğinizi de ekleyelim. 

Şu an için erken aşamada olan Atlassian Intelligence yalnızca Atlassian'ın bulut tabanlı ürünleri üzerinden kullanıcılara sunuluyor. Ürünü test etmek isteyenlerin bekleme listesine kaydolması gerekmekte. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.