Kanser hastalarına kişiselleştirilmiş tedavi programları sunan Perci Health, 3.4 milyon pound yatırım aldı

Kanser hastalarına kişiselleştirilmiş tedavi programları sunan Perci Health, kullanıcılarına hastalık ve hastalık sonrasında da destek veriyor. 
Kanser hastalarına kişiselleştirilmiş tedavi programları sunan Perci Health, 3.4 milyon pound yatırım aldı

Dijital kanser destek platformu Perci Health 3,4 milyon pound tohum yatırım aldı. İngiltere merkezli şirketin tohum yatırım turu, Octopus Ventures tarafından yönetildi. Yatırım sonrasında Octopus Ventures'ın yatırımcılarından biri olan Chantel Cox'un şirketin yönetim kuruluna katıldığı duyuruldu. Tohum yatırım, Perci Health'in hizmet alanını genişletmek için kullanılacak.

Perci Health, kalabalık bir kadın girişimci grubu tarafından kuruldu. Şirket, Kelly McCabe, Morgan Fitzsimons, Nicole Wassink ve Paddy Rehill tarafından 2020 yılında faaliyete geçti. Kanser hastalarına kişiselleştirilmiş tedavi programları sunan Perci Health, kullanıcılarına hastalık ve hastalık sonrasında da destek veriyor. Platform, fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal bir bakış açısıyla bütünsel bir şekilde iyileşmeye odaklanıyor; tedaviye hazırlık, tedavi, iyileşme ve rehabilitasyon ve işe dönüş süreçlerini destekliyor.

Kullanıcıları alanında uzman doktorlarla buluşturan girişimin kurucuları, kanser tedavisi gören hastaların tedavi süreci tamamlandığında kendilerini yalnız ve terk edilmiş hissettiğini söylüyor. Bu yüzden bu kişilerin tam anlamıyla tedavi sürecini tamamlamadan bırakılmaması gerektiği görüşünde birleşiyor. 

Dünya genelinde 2020'de, 19 milyon 292 bin 789 kişiye kanser teşhisi konulurken, 9 milyon 958 bin 133 kişi kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Bu yüzden bu alana yapılan yatırımlar artış gösterdi. Geçen ay yapay zeka destekli kanser tarama testi geliştiren Artera, 90 milyon dolar yatırım aldı. 90 milyon dolarlık yatırım, Marc Benioff'un da dahil olduğu kalabalık bir yatırımcı grubundan geldi. Yatırım turunda Coatue, Johnson & Johnson Innovation, Koch Disruptive Technologies, Walden Catalyst Ventures, TIME Ventures, Breyer Capital ve The Factory yer aldı.

Kanser tarama testi ve kişiselleştirilmiş bakım üzerine çalışan Artera, özellikle prostat kanseri üzerine odaklanıyor. California merkezli girişim, önce Andre Esteva tarafından 2015 yılında Well Health olarak kuruldu. 2021'in Eylül ayında ise isim değiştirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.