Uzay araçları için yakıt istasyonu geliştiren Orbit Fab, 28,5 milyon dolar yatırım aldı

Orbit Fab tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 28,5 milyon dolar yatırım aldı. Orbit Fab'in A serisi yatırım turu, 8090 Industries liderliğinde gerçekleşti.
Uzay araçları için yakıt istasyonu geliştiren Orbit Fab, 28,5 milyon dolar yatırım aldı

Odağına uzay teknolojilerini alan girişimler yatırımlar almaya devam ediyor. Uydu iletişim teknolojisi geliştiren Kepler Communications'ın 92 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Uzay teknolojilerine odaklanan bir diğer girişim olan Orbit Fab, yatırım aldığını duyurdu.

Orbit Fab tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 28,5 milyon dolar yatırım aldı. Orbit Fab'in A serisi yatırım turu, 8090 Industries liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, 8090 Industries haricinde ise Stride Capital, Industrious Ventures, Lockheed Martin Ventures, Tribe Capital, Good Growth Capital ve Massive Capital Partners katıldı.

Alınan 28,5 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Orbit Fab girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım 42,2 milyon dolara ulaştı. 2018 yılında Daniel Faber ve Jeremy Schiel tarafından ABD'de kurulan Orbit Fab, uzay araçları için yakıt istasyonları kuracak.

Uydulara ve yörünge servis araçlarına entegre olabilecek yakıt ikmal istasyonları kurma hedefi ile yola çıkan Orbit Fab, Rapidly Attachable Fluid Transfer Interface (RAFTI) isimli bir yakıt ikmal portu geliştirdi. Kısacası Orbit Fab, RAFTI portu ile birlikte uzay araçlarına sahip olan şirketler için bir benzin istasyonu gibi hizmet verecek.

Orbit Fab tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, aldığı yeni yatırım ile birlikte ABD ve Birleşik Krallık'taki üretim kapasitesini artıracak. 2022 yılında ekibini iki katına çıkararak 60 kişilik bir ekibe ulaşan Orbit Fab'in önümüzdeki süreçte 25 kişiyi daha ekibine katmak istediğini de paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.