Yapay zeka destekli kanser tarama testi geliştiren Artera, 90 milyon dolar yatırım aldı

90 milyon dolarlık yatırım, Marc Benioff'un da dahil olduğu kalabalık bir yatırımcı grubundan geldi.
Yapay zeka destekli kanser tarama testi geliştiren Artera, 90 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli kanser tarama testi geliştiren Artera, 90 milyon dolar yatırım aldı. 90 milyon dolarlık yatırım, Marc Benioff'un da dahil olduğu kalabalık bir yatırımcı grubundan geldi. Yatırım turunda Coatue, Johnson & Johnson Innovation, Koch Disruptive Technologies, Walden Catalyst Ventures, TIME Ventures, Breyer Capital ve The Factory yer aldı.

Alınan 90 milyon dolarlık yeni yatırım ile Artera'nın bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 135 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. Yatırım, şirketin geliştirdiği testin ABD ve uluslararası pazarlara dağıtımı ve Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak

Kanser tarama testi ve kişiselleştirilmiş bakım üzerine çalışan Artera, özellikle prostat kanseri üzerine odaklanıyor. California merkezli girişim, önce Andre Esteva tarafından 2015 yılında Well Health olarak kuruldu. 2021'in Eylül ayında ise isim değiştirdi.

Artera, hastalığın seyri hakkında yani kişinin iyileşme şansının olup olmadığı konusunda tahmini veriler sağlıyor. Hastalığı erken teşhis etmeye odaklanan şirket, kişiye özel tedavi uygulamaların ne olması gerektiği konusunda da veri sağlıyor.

Kişiselleştirilmiş kanser tedavisi, kişinin ve tümörün genetik özelliklerine göre tedavi seçiminin belirlenmesi olarak tanımlanıyor. Kanserli hücreler, uzun süreli tedavilerle kontrol altında tutuluyor. Böylece kişi daha konforlu bir yaşam sürüyor. Bu da yaşam süresinin uzamasını sağlıyor. 

Prostat kanseri erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden ve kanser ölümlerinde ikinci sırasında yer alıyor. Klinik çalışmalar, 50 yaşında bir erkeğin prostat kanserine yakalanma riskinin yüzde 40 olduğunu gösteriyor. Amerikan Kanser Derneği, 2023'te 34 binden fazla kişinin bu hastalıktan öleceğini ve aynı yıl içinde 288 binden fazla yeni prostat kanseri vakasının ortaya çıkacağını tahmin ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.