Twitter Blue kullanıcıları, platformdaki reklamları yüzde 50 daha az görecek

Twitter Blue kullanıcılarının platformda yer alan reklamları yüzde 50 daha az göreceği bilgisi paylaşıldı. Blue kullanıcılarına görünürlük artışı da vadediliyor.
Twitter Blue kullanıcıları, platformdaki reklamları yüzde 50 daha az görecek

Twitter Blue ile ilgili gelişmeler son dönemde fazlasıyla hareketli. Hatırlarsanız Twitter, geçtiğimiz haftalarda tüm eski mavi onay işaretlerini 1 Nisan'da kaldıracağını açıklamıştı. Bu durum tabii ki gerçekleşmedi ve Twitter, eski mavi onay işaretlerini kaldırmak yerine mavi onay işaretine yeni bir etiket oluşturdu. Bu etiket ile kimin Blue kullanıcısı olduğu anlaşılmamaya başlandı.

Bu Elon Musk'ın Blue kullanıcılarına tek kıyağı değil, çünkü şimdi de Twitter Blue kullanıcılarının platformda yer alan reklamları yüzde 50 daha az göreceği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca Blue üyelere aramalarda görünürlüğün artması gibi vaatler de veriliyor. Aslında Elon Musk uzun süredir Twitter Blue kullanıcılarının daha az sponsorlu tweet görme özelliğine sahip olacağını söylüyordu. Yani reklamların Blue kullanıcıları için azaltılması çok da şaşırtıcı değil. 

Şu anda Twitter Blue kullanıcıları, hem "Sana Özel" hem de "Takip Edilenler" akışlarında reklamları daha az görüyor, bu özellik aktif edilmiş durumda. 

Platform, bu özelliğin profilde veya yanıtlarda gösterilen reklamlar, tanıtılan hesaplar ve trendler ve "Keşfet" sayfasında tanıtılan etkinlikler için geçerli olmadığını belirtti. Şirket ayrıca, reklamların yarı yarıya azalmasının yalnızca bir abonenin profili incelendikten ve doğrulama işaretini aldıktan sonra geçerli olacağını söyledi. Twitter, ücretli abonelerin akışlarındaki reklamları azalttığını iddia ederken, kişilerin gerçekten daha az reklam görüp görmediklerini kanıtlamak pek kolay değil. 

 Twitter'ı ücretsiz kullananlar yakından platformdan tamamen koparılacak mı, bilinmez. Ama Twitter hiyerarşisinde gittikçe en alt sınıflarda kaldığımız su götürmez bir gerçek.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.