Kadir Abdik ile O An

Girişimci ile O An serisinde başarılı girişimlerin dönüm noktalarını mercek altına alıyoruz. İkinci sezonun ikinci bölümüne BinBin kurucu ortağı ve CEO'su Kadir Abdik konuk oldu.

Girişimcilikte yeni bir şeyler yaratmanın heyecanı, hızlı büyüme dinamikleriyle birleştiğinde ne gibi zorluklar karşımıza çıkıyor? Daha da önemlisi kurucular, bu zorluklar ile nasıl baş ediyor? Girişimci ile O An serisinde başarılı girişimlerin dönüm noktalarını mercek altına alıyoruz.

İkinci sezonun ikinci bölümüne BinBin kurucu ortağı Kadir Abdik konuk oldu. Kadir Abdik ile BinBin'in kuruluşundan yatırım süreçlerine, küresel pazarlara açılmasından ekip dinamiklerine, dönüm noktası olan "O An"ları konuştuk.

Kadir Abdik, "Ekip tamam!" dediği O An'ın, 5 kurucu ortağın bir araya geldiği ilk gün olduğunu söyledi: 

"Ekip tamam!" dediğimiz o an ilk gündü.

Kadir Abdik, tüm kurucu ortakların daha ilk günden tüm koşulları ve ihtimalleri değerlendirerek akitleştiğini aktardı. 

Röportajda başarı hikayeleri kadar başarısızlık hikayelerine de değinen Kadir Abdik, üniversite yıllarında kurduğu ilk girişiminden de bahsetti. Kadir Abdik başarısızlığı şöyle yorumluyor: 

"Bir başarısızlığı görmek başarının nasıl olacağını size anlatıyor." 

Başlangıçta yalnızca üniversiteler ve havalimanlarında faaliyet gösteren BinBin pandemi döneminde ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldı. Kadir Abdik, girişimcilerle paylaştığı tavsiyeler kapsamında BinBin'in pandemiden nasıl etkilendiğini şöyle anlattı:

Pandemi hayatımıza girdiğinde ilk üniversiteler kapatıldı, ardından havalimanları kapatıldı. Ve biz o gün işsiz kalmıştık...

Bitti dediğimiz o an, bizim başlangıcımız oldu. Ve biz baştan başladık, riski satın aldık, sahaya indik, sahaya indikten sonra Üsküdar ve Fatih ile başlayan maceramız bugün bizim global bir oyuncu olmamızı sağladı.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.