Google Play Store, uygulamalardan hesap ve veri silmeyi kolaylaştırıyor

Uygulamalar, kullanıcıların hesaplarını silebilmesi için bir seçenek ekleyecek.
Google Play Store, uygulamalardan hesap ve veri silmeyi kolaylaştırıyor

Google, Play Store'a, kullanıcı gizliliğini önceliklendiren yeni bir veri silme ilkesi eklediğini duyurdu. Bundan böyle uygulamalar, kullanıcıların hesaplarını silebilmesi için bir seçenek ekleyecek. Bu seçeneğin hem uygulamada hem de web sürümünde aktif olması gerekiyor. Şirket, bu seçenek ile kullanıcılara uygulama içi verileri konusunda daha fazla bilgi ve kontrol sunuyor. 

Söz konusu ilke, hesap yaratmanızı sağlayan tüm uygulamalar için geçerli olacak. Ayrıca kullanıcıların hesaplarını silmek için uygulamayı yeniden indirmesine gerek kalmayacak. Google Play Store'da yer alan bir kısım üzerinden hesap silme işlemi gerçekleşebilecek. 

Kullanıcıların hesaplarını devre dışı bırakması ya da dondurması, gereklilikleri karşılamayacak. Geliştiriciler, eğer verileri tutmak için gerekli nedenlere sahip değilse, kullanıcıların hesapları ile birlikte verileri de silecek. Verilerin tutulması için gerekli nedenler kapsamında yasal veya güvenlik gereksinimleri gösterilebilir. Bu yolu tercih eden geliştiriciler, kullanıcıların verilerini nasıl sakladığını açıklamak durumunda olacak. 

Google'ın getirdiği bu yeni kural, hızlıca uygulamaya geçmeyecek. Bunun yerine kuralın kademeli olarak geçerlilik kazanması planlanıyor. İlk etapta geliştiriciler, 7 Aralık tarihine kadar Google'ın mevcut veri güvenliği formunu kullanarak veri silme pratikleri hakkında daha fazla bilgi ekleyecek. Böylece kullanıcılar, gelecek yılın ilk aylarına doğru uygulamaların hesap veri silme süreçlerini görebilecek. Bununla beraber, geliştiriciler, kendilerine taınan sürenin 31 Mayıs 2024'e uzatılmasını talep edebilecek. 

Bu yenilik, Google Play Store'un, geçtiğimiz dönemde platformuna eklediği yeni ilkeler ve özellikler ile kullanıcılarının gizliliğini öncelikleren App Store'un izinden gittiğini gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.