BtcTurk'ten 500 milyon TL yatırım hedefli CVC: BtcTurk Girişim

BtcTurk Girişim isimli şirket, BtcTurk Grubu’nun kurumsal girişim sermayesi kolu (Corporate Venture Capital) olarak faaliyet gösterecek.
BtcTurk'ten 500 milyon TL yatırım hedefli CVC: BtcTurk Girişim

Ülkemizin en önemli kripto para borsaları arasında yer alan BtcTurk, girişim ekosistemine yatırım yapmak için yeni bir şirket kurduğunu duyurdu. BtcTurk Girişim isimli şirket, BtcTurk Grubu’nun kurumsal girişim sermayesi kolu (Corporate Venture Capital) olarak faaliyet gösterecek.

BtcTurk, kurumsal girişim sermayesi kolu ile birlikte yurt içinde ve yurt dışında teknoloji odaklı iş modelleriyle faaliyet gösterdikleri pazarları ve geleneksel endüstrileri yıkıcı inovasyon ile değiştirme potansiyeli olan, güçlü bir takıma sahip, katma değerli ürün veya hizmetler geliştiren ve büyüme potansiyeli yüksek şirketlere odaklanacak.

BtcTurk Girişim ile birlikte kuluçka / tohum devresini tamamlayan, erken veya büyüme aşamasındaki şirketlere (Pre-Series A veya Series A) yatırımlar yapılacak. Yatırımlarda önceden belirlenmiş bir çıkış (exit) süresi bulunmadığını ve portföy şirketlerinin büyümesinin uzun vadeli stratejik bir bakış açısıyla destekleneceğini de ekleyelim.

BtcTurk tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, BtcTurk Girişim kanalıyla önümüzdeki 2-3 yıllık vadede 500 milyon TL’yi aşkın bir kaynağı Türkiye girişim ekosistemi başta olmak üzere yatırıma yönlendirmeyi de hedefliyor. Yatırım miktarları ise her bir girişim özelinde girişimin değer önerisi, büyüme potansiyeli ve finansman ihtiyacına göre belirlenecek.

Yatırım yapılan portföy şirketlerinde geleneksel girişim sermayesi yaklaşımından farklı olarak yüzde 50’nin üzerinde payla çoğunluk hissedarı olmayı hedeflediklerini paylaşan BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, yatırımlarında çoğunluk hisseye sahip olmanın stratejik karar verme sürecine aktif olarak katılmalarına, operasyonel iyileştirmeleri yönlendirmeye ve uzun vadeli değer yaratmak için yönetim ekipleriyle yakın çalışmalarına olanak sağlayacağını da sözlerine ekledi.

BtcTurk tarafından paylaşılan bilgilere göre BtcTurk Girişim'in ilk yatırımı ise yazılım şirketi olan Infoset’e yapıldı. Hatırlatmak gerekirse müşteri destek ve satış süreçlerine odaklanan Infoset'in BtcTurk tarafından satın alındığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.