Mobilet, sinema sektörüne odaklanan biletleme girişimi Biletiva'yı satın aldı

Mobilet, sinema sektörüne yönelik biletleme girişimi Biletiva’yı satın aldı. Mobilet ve Biletiva arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.
Mobilet, sinema sektörüne odaklanan biletleme girişimi Biletiva'yı satın aldı

Mobilet'in Mert Fırat tarafından satın alındığını 2020 yılının Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Mobilet, sinema sektörüne yönelik biletleme girişimi Biletiva’yı satın aldı. Mobilet ve Biletiva arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Kullanıcılarının tiyatro ve sinema biletleri alabilmelerine odaklanan Biletiva, 2013 yılında kuruldu. Biletiva, satın alma ile birlikte yoluna Mobilet markası altında devam edecek. Mobilet'in Biletiva satın alması ile birlikte sinema sektörüne giriş yapmış olduğunu da ayrıca ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Mobilet, bugüne kadar konser, tiyatro, basketbol maçları ve stand-up şovlarının biletlerini kullanıcıları ile buluşturuyordu.

2021 yılında Finberg ve Oyak Yatırım’dan aldığı yatırımla büyümeye devam eden Mobilet tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2022 yılında işlem hacmini ikiye katladı. Mobilet, gerçekleşen satın alma ile birlikte 3 milyonun üzerinde müşteriye hizmet vermeye başlayacak.

Mobilet olarak uzun süredir uygulamaları ve teknolojik altyapıları üzerinde çalıştıklarını belirten Mert Fırat, Biletiva satın alması ile birlikte müşterilerine daha geniş bir teklif yelpazesi ile daha iyi bir deneyim sunmalarını sağlayacak stratejik bir hareket gerçekleştirdiklerini aktardı. Mert Fırat, Biletiva satın almasının gelecekte yapmayı planladıkları satın almaların ilkini oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye'nin eğlence endüstrisinde büyük bir potansiyel taşıdığını dile getiren Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin ise yatırım yaparken Mobilet'i sadece bilet satış noktasında değil, mekanlarla ve organizatörlerle daha yakından çalışarak, eğlence deneyimini yeniden şekillendirebilecekleri ve insanlara eksiksiz bir sosyal deneyim sunacakları bir noktada konumlandırdıklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.