Hizmet sektörü için video odaklı iş bulma uygulaması: Catch Jobs

Catch Jobs, iş ve çalışan bulma sürecinin videolar üzerinden ilerlemesine odaklanıyor. İş arayanlar, Catch Jobs platformu içinde yer alan iş ilanlarına hazırladıkları video ile birlikte başvurabiliyor.
Hizmet sektörü için video odaklı iş bulma uygulaması: Catch Jobs

Hizmet sektöründe iş arayanların ve işverenlerin iletişim kurmasını sağlayan yeni nesil bir iş bulma uygulaması olan Catch Jobs, iş ve çalışan bulma sürecinin videolar üzerinden ilerlemesine odaklanıyor. İş arayanlar, Catch Jobs platformu içinde yer alan iş ilanlarına hazırladıkları video ile birlikte başvurabiliyor.

Catch Jobs, Yeni Zelandalı olan ve hayatını hizmet sektöründe hem iş arayan hem de işletme sahibi olarak dünyayı dolaşarak geçiren nomadik bir şef ve miksolog olan Chris Maxwell'in fikri. İlk olarak 2018 yılında ortaya çıkan fikir, Burak Birand'ın da ekibe dahil olması ile birlikte 2022 yılında hayata geçti. 1 yıl içinde MVP sürümü tamamlanan Catch Job, Türkiye ve Hollanda’dan başlayarak hizmet vermeye başladı.

Chris Maxwell ve Burak Birand

Videolu iş başvuruları ile birlikte iş arayanların kişiliklerini ve niteliklerini daha iyi bir şekilde sergilemeleri amaçlanıyor. İşverenler ise kurumları için en iyi adayları, kriterlerine göre filtreleyerek sadece videolu başvuruları izleyerek bulabiliyorlar.

Catch Jobs hizmet sektöründeki iş arayanlar ve işverenlerin videonun ve yaratılan topluluğun gücünü kullanarak, işe alım süreçlerini oldukça hızlı ve verimli bir şekilde ilerletmesini hedefliyor. Catch Jobs kullanıcılarının farklı coğrafyaları ziyaret ederken uygulamadaki lokasyon bazlı filtreleme sayesinde günlük iş imkanlarına hızlıca ulaşabileceklerini de ekleyelim.

İlerleyen dönemde uygulamaya eklenecek olan Catch Connect özelliği ile birlikte kullanıcıların hem yerel, hem de küresel boyutta diğer meslektaşlarıyla bağlantı kurup paylaşımları yapabilmeleri de hedefleniyor. Catch Jobs tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre uygulamanın 3 binden fazla kullancısı bulunuyor.

Uygulama aracılığı ile bugüne kadar toplamda 200'den fazla iş ilanı oluşturuldu. 200'den fazla iş ilanına ise toplamda 400'den fazla videolu iş başvurusu yapıldı. 30'dan fazla kişinin Catch Jobs ile birlikte iş bulduğunu da ekleyelim. Temelinde diğer iş arama platformları ile rakip konumda yer alan Catch Jobs, sadece hizmet sektörü özelinde hizmet vermesi ve video odaklı olması ile birlikte rakiplerinden ayrılıyor. 

Catch Jobs'ın henüz fikir aşamasındayken fikre ve çözüm önerisine çok inanan bir global premium otel sahibinden küçük bir melek yatırım aldığını da ekleyelim. Catch Jobs, şu an iş geliştirme sürecini desteklemek için tohum öncesi yatırım turuna da başlamış durumda.

İşverenlere ücretsiz iş ilanı verme imkanı sunan Catch Jobs’ın gelir modeli, başvuru yapan adayların videolarını izleme ve onlarla iletişime geçme üzerinden oluşturuldu. Ayrıca büyük otel ve restoran zincirleri için farklı hizmetleri de içeren kurumsal paketler sunulduğunu da paylaşalım.

Catch Jobs ekibi, önümüzdeki birkaç yıl içinde hizmet ve yemek servisi (HORECA) sektörünün işe alım süreçlerinde işverenlerin ve iş arayanların ilk tercihi olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.