Fiziksel kripto para cüzdanları geliştiren Ledger, 108 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turuna True Global Ventures, Digital Finance Group ve VaynerFund gibi yeni yatırımcılar katıldı. Şirketin değerlemesi ise 1.41 milyar dolar.
Fiziksel kripto para cüzdanları geliştiren Ledger, 108 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz aylarda iPod'u tasarlayan Tony Fadell'in eseri Ledger Stax ile karşımıza çıkan Ledger, C serisi yatırım turunda 108 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna True Global Ventures, Digital Finance Group ve VaynerFund gibi yeni yatırımcılar katıldı.

Şirketin mevcut yatırımcılarından yatırım turuna katılanlar arasında ise 10T, Cité Gestion Private Bank, Cap Horn, Morgan Creek, Cathay Innovation, Korelya Capital ve Molten Ventures yer aldı. Ledger'ın 2021'de 385 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım. Şirketin değerlemesi ise 1.41 milyar dolar.

Ledger'ın donanım cüzdanları, kullanıcılara yüksek seviyede güvenlik sunuyor. Ledger Stax'ten önceki modeller küçük bir ekrana sahip USB formatında kullanıcılarla buluşuyordu. Ledger Stax ise kullanıcı tarafında kriptonun yeni iPod'u olarak anıldı. 

Şirketin amiral gemisi ürünü Ledger Nano S Plus, küçük siyah beyaz bir ekrana, iki düğmeye ve USB-C girişine sahip. Böylece cihazı bilgisayarınıza bağlamanız mümkün. Ledger Nano X ise dahili bir pile ve Bluetooth çipine sahip. Bu sayede kullanıcılar, cihazı cep telefonlarına da bağlayabiliyor. 

Ledger Stax'in yeni E Ink ekranı ön yüzeyi kaplıyor ve adeta bir kitap sırtı gibi kendi etrafında kıvrılıyor. Ayrıca 45g ağırlığındaki Ledger Stax enerji verimliliğiyle de dikkat çekiyor. Pili bir kez tam şarj ettiğinizde haftalarca ve hatta aylarca açık kalabiliyor. Ledger Stax aynı zamanda kablosuz Qi şarj teknolojisini destekliyor. Ledger Stax ile NFT koleksiyonunuzu ve 500’den fazla kripto para ve varlığı yönetebiliyorsunuz.

2014 yılından bu yana 6 milyon cihaz satışı gerçekleştiren şirket, 2022'nin Haziran ayından 2023'ün Şubat ayına kadar olan dönemde 1 milyon cihaz satışı gerçekleştirdi. FTX iflasının kripto varlıklarını güvende tutmak isteyen kullanıcıların donanım cüzdanlara yönelmesinde etkili olduğunu söyleyebiliriz. 

Ledger donanım cihazların ötesinde Ledger Live ve kurumsal şirketlere sunduğu varlık yönetim platformu Ledger Enterprise da gündeme gelmekte. Ledger, kurumsal platformunda DeFi ve NFT yönetim özellikleri sunarken, Ledger Live ile kullanıcılara üçüncü taraf ürünler için stake ve entegrasyon imkanı veriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.