Sağlık teknolojileri girişimi Florence, 20 milyon dolar tohum yatırım aldı

Florence, sağlık merkezlerin kapasite yönetimine odaklanıyor. Yani sağlık merkezlerinde belirli bir işin yapılması veya belirli bir işlemin tamamlanması için çalışıyor.
Sağlık teknolojileri girişimi Florence, 20 milyon dolar tohum yatırım aldı

Sağlık girişimi Florence, 20 milyon dolar tohum yatırım aldı. 20 milyon dolarlık yatırım turuna Google Ventures, Thrive Capital ve Salesforce Ventures liderlik etti. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Atento Capital, BoxGroup ve Vast Ventures katıldı. Florence'in 20 milyon dolarlık tohum yatırım turu, 2023 yılı içinde sağlık alanında yapılan en yüksek rakamlı tohum yatırımlardan biri olma özelliğini de taşıyor. 

Şirket, 2021 yılında Aniq Rahman tarafından faaliyete geçti. Rahman, Oracle tarafından 2017 yılında 850 milyon dolara satın alınan dijital ölçü ve analiz şirketi Moat'ın eski başkanı idi. Florence, sağlık merkezlerin kapasite yönetimine odaklanıyor. Yani sağlık merkezlerinde belirli bir işin yapılması veya belirli bir işlemin tamamlanması için çalışıyor.

Reçetelerin doldurması, klinik bilgilerini güncellenmesi ve takip randevuların takip edilmesini sağlıyor. Hastaların da akıllı telefon kullanarak sağlık verilerini takip etmelerine olanak tanıyor. Florence'in amacı sağlık sistemindeki iş gücü ve erişimin maliyetini düşürmek. 

Özellikle Covid-19 pandemisinden sonra sağlık merkezlerin kapasite yönetimi önemli hale geldi. Bu alan, yatırımcıların da dikkatini çekti.

2022'nin Aralık ayında sağlık alanında iş akışı yazılımları geliştiren SaVia Health 8,5 milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurdu. ABD merkezli şirketin ürettiği iş akış yazılımları elektronik sağlık sistemine (EHR) yerleştirilebiliyor. İş Akış Yönetim sistemi ile sağlık kurumlarına ait iş akışını elektronik ortamda modelliyor, yönlendiriyor ve kontrol ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.