Yapay zeka temelli siber güvenlik çözümü DataDome, 42 milyon dolar yatırım aldı

DataDome tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 42 milyon dolar yatırım aldı. DataDome'un 42 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, InfraVia Growth liderliğinde gerçekleşti.
Yapay zeka temelli siber güvenlik çözümü DataDome, 42 milyon dolar yatırım aldı

Siber saldırıların teknoloji ve internet dünyasının en önemli problemlerinin başında yer aldığını geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Siber güvenlik alanında çalışmalar yapan bir girişim olarak karşımıza çıkan DataDome, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

DataDome tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 42 milyon dolar yatırım aldı. DataDome'un 42 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, InfraVia Growth liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, InfraVia Growth haricinde ise Elephant Venture Capital GmbH ve ISAI de katıldı. 

Hatırlatmak gerekirse DataDome, en son 2021 yılının Mayıs ayında 35 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 42 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte DataDome girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 82 milyon dolara ulaştı.

DataDome kurucu ortağı ve CEO'su Benjamin Fabre tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin ticari lansmanını gerçekleştirmek ve Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak.

2015 yılında Benjamin Fabre ve Fabien Grenier tarafından New York'ta kurulan DataDome, odağına siber güvenlik çözümlerini alıyor. Müşterilerini korumak için yapay zeka temelli bir siber güvenlik çözümü sunan girişim, özellikle online dolandırıcılık ve bot saldırıları için koruma sağlıyor. DataDome'un sağladığı siber güvenlik çözümü, web siteleri, API'lar ve mobil uygulamalar tarafından kullanılabiliyor. 

DataDome tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin 300'den fazla müşterisi bulunuyor. DataDome müşterileri arasında ise Rakuten, Reddit, AngelList, Axel Springer SE, The New York Times, McDonald’s ve Foot Locker gibi önemli markalar da yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.