Google Podcasts, 500 milyon indirilme barajını aştı

Telefon, bilgisayar, akıllı hoparlör gibi birden fazla cihazda kullanılabilen Google Podcasts, çevrimdışı dinleme deneyimi de sunuyor.
Google Podcasts, 500 milyon indirilme barajını aştı

Google Podcasts, Android uygulama mağazası Play Store’da 500 milyon kez indirildi. Bu durum, Play Store'da yeni bir dönüm noktası olarak tanımlandı. Spotify gibi hem müzik hem de podcast içeren uygulamalar hariç olmak üzere diğer podcast uygulamaları henüz 100 milyon indirme sınırını geçmedi.

Telefon, bilgisayar, akıllı hoparlör gibi birden fazla cihazda kullanılabilen Google Podcasts, çevrimdışı dinleme deneyimi de sunuyor. 2018'de Podcast dinlemek ve istenilen yayıncılara abone olmak için kullanıma sunulan Podcast uygulaması, Google'ın arama uygulaması ve Google Asistan ile entegre bir şekilde çalışıyor. Arama sonuçlarında Podcast'ler ile ilgili detaylı bilgilerin yanı sıra bölümleri de paylaşan Google, herhangi bir uygulama yüklemeye gerek kalmadan Podcast'leri arama uygulaması aracılığıyla dinlemeye olanak da tanıyor.

Kasım 2020’de, Google Podcasts Android uygulaması Play Store’da 50 milyon indirilmeye ulaşan ilk podcast uygulaması oldu. Beş ay sonra, bu sayı ikiye katlanarak 100 milyona çıktı. 

Geçen Şubat ayında video dublajı özelliğini aktif etmeye hazırlanan YouTube, podcast'leri de YouTube Music'e ekleyeceğini açıkladı. Söz konusu özellik ile hem içerik oluşturucuları daha geniş bir kesime ulaşacak hem de YouTube videolarının izlenme sayılarında artış yaşanacağı belirtiliyor. Youtube'un da bu alana girecek olması teknoloji dünyasında farklı bir rekabete neden olacak gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.