ChatGPT destekli Bing'e reklamlar geliyor

Bing'in popülerliğinden faydalanmak isteyen Microsoft, Bing arama motorunun chatbot kısmı için reklam gösterimine başladı.
ChatGPT destekli Bing'e reklamlar geliyor

Microsoft'un OpenAI ile güçlendirilen yenilenmiş Bing'i ve Edge tarayıcısını duyurduğunu geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. ChatGPT desteği ile birlikte hızlı bir şekilde popülerleşen Bing arama motoru, günlük 100 milyon aktif kullanıcıyı da aşmıştı. 

Bing'in popülerliğinden faydalanmak isteyen Microsoft, Bing arama motorunun chatbot kısmı için reklam gösterimine başladı. Microsoft'un Bing chatbotu üzerinden reklam gösterimi yapması ilk etapta Bing kullanıcılarının yaptığı paylaşımlar ile ortaya çıktı. 

Konunun ortaya çıkmasının ardından bir açıklama paylaşan Microsoft, Bing chatbotu üzerinden reklam gösterimi yapmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiğini duyurdu. Hatırlatmak gerekirse ChatGPT destekli Bing chatbotu şu ana kadar herhangi bir şekilde reklam gösterimi yapmıyordu.

Microsoft kurumsal arama ve cihaz başkan yardımcısı Yusuf Mehdi tarafından yapılan açıklamalara kullanıcılarının karşılaştığı reklamlar test sürecinin bir parçası. Test sürecinin tamamlanması ile birlikte Bing chatbot üzerinden tüm kullanıcılara reklam gösterimi yapılması bekleniyor.

Şu an Bing chatbot içinde yer alan reklamlar, Bing'in arama sonucunda verdiği yanıtın alt kısmında "Daha Fazla Bilgi Edinin" şeklinde karşımıza çıkıyor. Yapılan açıklamalara göre ise gelecekte bu reklam modelinin değişmesi bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse Instagram'daki arama sonuçlarına reklamların geleceğini de geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Markalar bu strateji ile birlikte elde ettikleri trafiği paraya dönüştürmeyi hedefliyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.