Video dublajı özelliğini aktif etmeye hazırlanan YouTube, podcast'leri de YouTube Music'e ekleyecek

YouTube, içerik oluşturucuların yeni ve mevcut videolarına dublaj eklemelerine olanak tanıyan dublaj desteğini kullanıma sunduğunu duyurdu. Şirket, aynı zamanda YouTube Music'e podcast'leri entegre etmeye hazırlanıyor.
Video dublajı özelliğini aktif etmeye hazırlanan YouTube, podcast'leri de YouTube Music'e ekleyecek

YouTube, içerik oluşturucuların yeni ve mevcut videolarına dublaj eklemelerine olanak tanıyan dublaj desteğini kullanıma sunduğunu duyurdu. Söz konusu özellik ile hem içerik oluşturucuları daha geniş bir kesime ulaşacak hem de YouTube videolarının izlenme sayılarında artış yaşanacak. 

Dublaj özelliği, YouTube'un kendi bünyesinde oluşturulsa da içerik oluşturucuların ses parçalarını oluşturmak için üçüncü taraf dublaj sağlayıcılarıyla doğrudan ortaklık kurması gerekiyor. İzleyicilerin, videolar yüklendikten sonra aynı menüden farklı bir ses parçası seçebileceği ve şu anda altyazılar veya ses kalitesi gibi diğer ayarları düzenleyebilecekleri belirtiliyor. Videolara hangi dili eklemek istediklerini seçmek ise içerik oluşturucuların inisiyatifine bırakılıyor.

Dublaj özelliğini ilk deneyenlerden biri MrBeast kanalının sahibi Jimmy Donaldson oldu. Donaldson, bu kapsamda en popüler 11 videosunu 11 dilde seslendirdi. Örneğin, bu videoya tıkladığımızda, "ses parçası" veya "audio track" kısmından mevcut dillerden istediğinizi seçebiliyorsunuz. Türkçeyi seçtiğimde oldukça güzel bir şekilde dublaj yapılmış olduğunu görüyorum.

Kaynak: MrBeast/YouTube

Özellik, ilk olarak yalnızca YouTube'un uzun biçimli içeriğinde desteklenecek, ancak şirket dublaj özelliğinin ilerleyen dönemde Shorts videolarına geleceğini de söylüyor. Bu özellik, masaüstü, mobil, tabletler ve TV'lerde kullanılabilecek ve global olarak aktif edilecek. 

YouTube Music'e podcast'ler ekleniyor

YouTube, aynı zamanda YouTube Music'e podcast'leri entegre etmeye hazırlanıyor. YouTube sözcüsü, yakında hem sesli hem de video öncelikli podcast'leri ABD'deki kullanıcılar için YouTube Music'e getirmeye başlayacaklarını; podcast'leri daha keşfedilebilir ve erişilebilir hale getireceklerini söyledi.

YouTube Music'te podcast'leri arka planda dinleme ücretsiz olacak, yani dinlerken telefonunuzu kilitleseniz bile program kesintiye uğramayacak. Ancak ücretsiz hizmette reklam desteği bulunacak. Söz konusu özelliğin ABD dışında kullanıcılar için ne zaman aktif edileceği ise henüz belirsiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.