Web3 oyun şirketi Kratos, 20 milyon dolar tohum yatırım aldı

Kratos Studios, Accel liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 150 milyon dolar değerleme ile 20 milyon dolar tohum yatırım aldı.
Web3 oyun şirketi Kratos, 20 milyon dolar tohum yatırım aldı

Web3 oyun girişimi Kratos Studios, 150 milyon dolar değerleme ile 20 milyon dolar tohum yatırım aldı. Accel liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Prosus Ventures, Courtside Ventures, Nexus Venture Partners ve Nazara Technologies katılım gösterdi. 

Girişimin faaliyet alanı

2022'nin Eylül ayında Manish Agarwal ve Ishank Gupta tarafından kurulan Kratos dünyanın en büyük oyun DAO'larından biri olan IndiGG'nin sahibi olarak konumlanıyor. Bu noktada Yield Guild Games DAO'nun alt DAO'su olan IndiGG'nin, token değişimi modeliyle satın alındığını belirtelim.

Şirketin amacı IndiGG'yi bir oyun DAO'su olarak geliştirmeyi sürdürmek. Bu amaçla girişimin kurucuları, Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal ve YGG kurucu ortağı Gabby Dizon ile yakından çalışıyor.  Kratos'un Web3 oyunları alanına aktif olarak yatırım yaptığını da belirtmekte fayda var. 

IndiGG 

IndiGG'nin satın alma öncesinde 2022'nin Ocak ayında 6 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. Yatırım turuna katılanlar arasında Sequoia Capital India, Lightspeed Venture Partners, Variant Fund, Jump Capital, Animoca Brands ve Alan Howard yer almaktaydı. IndiGG, Hindistan'daki 500 milyondan fazla oyuncuyu Web3 oyun ekosistemine dahil etmeye odaklanıyor. Ayrıca platform, DAO üyeleri için kazanç sağlamayı önceliklendiriyor. 

Kratos, IndiGG uygulamasını hafta başında yayına aldı. Şirket, daha fazla oyun ve daha fazla oyuncu ile platformdaki katılımcı sayısını artırmayı hedefliyor. 

Gelir modeli ve gelecek planları

Kratos'un iş modeline yakında baktığımızda hem oyun geliştiricilerinin hem de oyuncuların platform üzerinden bir araya getirilerek her iki tarafan da gelir elde edildiğini görüyoruz. Şirket, oyuncuların zincir üstü profillerini kohortlar halinde oluşturuyor ve oyun geliştiricilerin oyuncular için görevler tasarlamasını sağlıyor. 

Oyun geliştiricileri görevleri listelediği için şirkete ödeme yaparken, oyuncular da görevlerin onaylanması için ödeme yapıyor. Buna ek olarak Kratos, oyuncuların zincir üstündeki varlıklarını banka hesaplarındaki itibari para birimlerine dönüştürülmesine destek oluyor. 

Kratos kurucuları, IndiGG'nin tıpkı Polygon gibi Hindistan ve Güney Asya'da multi-milyar dolarlık bir şirket olacağını düşünüyor. Bu atılımın ardından şirket, IndiGG'yi Afrika, Güneydoğu Asya ve Orta Doğu pazarlarına açmayı planlıyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.