Evlerde enerji tüketim şeklini değiştirmeyi amaçlayan Lun, 10.3 milyon dolar yatırım aldı

Martin Collignon ve Anders Valentin tarafından kurulan Lun, çevreci ve ucuz ısınma imkanı sunan ısı pompaların karbondan arındırılması üzerine yazılımlar geliştiriyor.
Evlerde enerji tüketim şeklini değiştirmeyi amaçlayan Lun, 10.3 milyon dolar yatırım aldı

İklim teknolojileri alanında faaliyet gösteren Lun, 10.3 milyon dolar yatırım aldı. 10,3 milyon dolarlık yatırım turuna  Norrsken VC, Partech, Lowercarbon Capital, MCJ Collective ve şirketin mevcut yatırımcısı Foundamental katıldı. Yeni yatırımın Ar-Ge çalışmalarına kullanılacağı açıklandı.

Kopenhag merkezli şirket, 2022'de Martin Collignon ve Anders Valentin tarafından kuruldu. Lun, çevreci ve ucuz ısınma imkanı sunan ısı pompaların karbondan arındırılması üzerine yazılımlar geliştiriyor. Şirketin amacı özellikle evlerde enerji tüketim şeklini değiştirmek. 

Özellikle Avrupa'da enerji fiyatlarının artması ve Rusya gazına bağımlılığının Ukrayna savaşıyla birlikte endişe yarattı. Bir taraftan karbon emisyonlarının yüzde 12'si konutların ısınma yönteminden kaynaklanıyor olması alternatif enerji kaynaklarına yöneltti.

İklim değişikliği, tüm dünyayı tehdit eden küresel bir sorun. Bu noktada bu alanda faaliyet gösteren şirketler dikkat çekiyor. Bu hafta iklim teknolojisi üzerine odaklanan Piclo, 8,3 milyon sterlin yatırım aldığını duyurdu. 8,3 milyon dolarlık yatırım turu, Future Energy Ventures ve Clean Growth Fund tarafından yönetildi. B Serisi yatırım turuna Green Angel Syndicate, Toshiba Energy Systems & Solutions, Sustainable Future Ventures ve Japan Energy Fund katıldı. Yeni yatırım, ABD ve Asya-Pasifik'teki yapılanma ve ürün geliştirmek için kullanılacak.

Londra merkezli şirket, 2013 yılında üç girişimci James Johnston, Andy Kilner ve Alice Tyler tarafından faaliyete geçti. 2020'nin mayıs ayında kurulan Piclo'nun amacı, karbondan arındırılmış enerji sistemlere geçişi kolaylaştırmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.