ChatGPT, Şubat ayında 1 milyarı aşkın ziyaret aldı

Kısa süre içinde teknoloji ve yapay zeka dünyasının en heyecan verici projelerinden biri olmayı başaran ChatGPT, geçtiğimiz Şubat ayı içinde toplamda 1 milyarı aşkın ziyaret aldı. 
ChatGPT, Şubat ayında 1 milyarı aşkın ziyaret aldı

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında kullanıma sunulan ChatGPT, kısa süre içinde teknoloji ve yapay zeka dünyasının en heyecan verici projelerinden biri olmayı başardı. Her geçen gün popülerliğini artırmaya devam eden ChatGPT, Şubat ayı içinde önemli bir başarı da elde etti.

İnternet siteleri için trafik ölçümleme ve analiz servisi olarak hizmet veren SimilarWeb tarafından geçtiğimiz günlerde paylaşılan bilgilere göre ChatGPT'nin web sitesi, geçtiğimiz Şubat ayı içinde toplamda 1 milyarı aşkın ziyaret aldı. 

SimilarWeb'in verilerine göre chat.openai.com web sitesi, geçtiğimiz Aralık ayında 250 milyon ziyaret seviyesine ulaşmıştı. Ocak ayında ise 250 milyon olan ziyaret sayısını 615 milyona kadar çıkaran chat.openai.com, Şubat ayında ziyaret sayısını yüzde 62,5 oranında artırarak 1 milyar ziyaret barajını ilk kez aşmış oldu. 

Kaynak: Similarweb

OpenAI'ın görselleri de anlayabilen GPT-4'ü dün tanıtıldı. ChatGPT, daha güvenli ve kullanışlı bir model olarak karşımıza çıkan GPT-4'ün desteği ile birlikte ziyaretçi sayısını Mart ayında çok daha fazla da artırabilir. Sadece kendi web sitesine ziyaretçi çekmekle kalmayan ChatGPT, Bing'in kullanıcı ve ziyaret sayısını artırmasını da sağladı.

Hatırlatmak gerekirse Microsoft ve OpenAI'ın arama motoru Bing'e ChatGPT desteği getirdiğini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bing arama motoru, ChatGPT desteği ile birlikte hızlı bir yükselişe geçti. Bing arama motoru, ChatGPT desteği sayesinde günlük 100 milyon aktif kullanıcıyı da aştı.

Kaynak: Similarweb

Toplam ziyaret sayılarına baktığımızda ise ChatGPT web sitesinin Bing arama motorunu geride bıraktığını da ekleyelim. ChatGPT'nin web sitesi Şubat ayı içinde 1 milyardan fazla ziyaret alırken, Bing web sitesi ise sadece 831 milyon ziyaret aldı. ChatGPT ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.