Güncellenen Chrome, MacBook modellerinde daha başarılı pil performansı sunacak

Chrome'un enerji kullanımı odağındaki çalışmalarına devam eden Google, internet tarayıcısının MacBook modellerinde daha az enerji tüketmesi için çeşitli değişiklikler yaptığını duyurdu.
Güncellenen Chrome, MacBook modellerinde daha başarılı pil performansı sunacak

Günümüzün en popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome'un bellek ve enerji tasarrufu modlarının herkesin kullanımına açıldığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Chrome'un enerji kullanımı odağındaki çalışmalarına devam eden Google, internet tarayıcısının MacBook modellerinde daha az enerji tüketmesi için çeşitli değişiklikler yaptığını duyurdu.

Google tarafından yapılan açıklama göre gerçekleştirilen güncellemeler ile birlikte internet tarayıcısı olarak Chrome'u tercih eden MacBook kullanıcılarının pil ömrü daha uzun gidecek. Edindiğimiz bilgilere göre Chrome'un enerji konusunda daha verimli çalışması, bellek sıkıştırma ve JavaScript zamanlayıcıları gibi sistemlerin optimize edilmesi ile sağlandı.

2022 yılında kullanıma sunulan M2 çipli MacBook Pro 13 modeli ile gerçekleştirilen testlerde, tam şarj ile 17 saatlik Chrome kullanımı ve 18 saatlik YouTube videosu izleme gibi veriler elde edildi. Google, güncelleme öncesindeki test verileri paylaşmasa da güncelleme ile birlikte pil performansının artış yaşadığını belirtti.

Google tarafından yapılan testlerin, M2 işlemcisine sahip olan bir MacBook modelinde gerçekleştirildiğini tekrardan belirtelim. Yenilenen Chrome'un M1 veya Intel işlemcilerini kullanan MacBook modellerinde nasıl bir pil performansı sunduğu ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Enerji tasarruf modunu da güncelleyen Google, Chrome için sunulan enerji tasarruf modu ile birlikte kullanıcıların ekstra 30 dakika pil ömrüne sahip olabileceklerini de paylaştı. MacBook modelleri için Chrome güncellemelerini, internet tarayıcınızın sağ üst kısmından takip edebileceğinizi de hatırlatalım.

Chrome internet tarayıcısının özellikle MacBook modellerinde başarısız bir pil performansına sahip olduğu uzun zamandır teknoloji dünyasında konuşuluyor. Google, Chrome için gerçekleştirdiği güncelleme ile birlikte uzun zamandır beklenen başarılı pil performansını sunabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.