Google Chrome'un bellek ve enerji tasarrufu modları herkesin kullanımına açıldı

Enerji Tasarrufu ve Bellek Tasarrufu, Chrome masaüstü web tarayıcısının en son sürümünü çalıştıran makinelerde pil ömrünü ve bellek kullanımını iyileştirmek için tasarlandı.
Google Chrome'un bellek ve enerji tasarrufu modları herkesin kullanımına açıldı

En popüler tarayıcılardan Google Chrome, son dönemde iki yeni özelliği ile gündemde; bellek ve enerji tasarrufu modları. Bu özellikler, Chrome masaüstü web tarayıcısının en son sürümünü çalıştıran makinelerde pil ömrünü ve bellek kullanımını iyileştirmek için tasarlandı.

Chrome'un yeni Enerji Tasarrufu ve Bellek Tasarrufu modları, ilk olarak geçen yıl aralık ayında Chrome 108'in piyasaya sürülmesiyle birlikte duyurulmuştu. Şimdi ise bu özellikler, Windows, Mac ve Chromebook masaüstü bilgisayarlar için Chrome 110'un bir parçası olarak herkese sunulmaya başlandı.

Bellek Tasarrufu modu, daha yoğun görevler için RAM'i boşaltmak ve daha sorunsuz bir göz atma deneyimi oluşturmak için o anda kullanılmayan Chrome sekmelerini erteliyor. Ancak bu sekmelerin kapatılması anlamına gelmiyor, sekmeler hala görünüyor, ancak aktif bir şekilde açık bulunmuyor. Söz konusu sekmeler, kaldığınız yerden devam etmek için herhangi bir zamanda yeniden yüklenebiliyor. En çok kullanılan web siteler ise bellek tasarrufu özelliğinden muaf olarak da işaretlenebiliyor. 

Enerji Tasarrufu ise Chrome'u kullanırken dizüstü bilgisayarınızın veya Chromebook'unuzun pil seviyesi yüzde 20'nin altına düştüğünde arka plan etkinliğini, video kare hızlarını ve animasyonlu efektleri sınırlamaya başlayabiliyor. Özelliği, verimliliği artırmak için şarj cihazını fişten çektiğiniz anda devreye girecek şekilde yapılandırmak da mümkün. Enerji Tasarrufu modu etkinken, kullanılan sekmede daha az görsel efekt ve adres çubuğunun yanında bir yaprak simgesi görünüyor.

Hem Bellek Tasarrufu hem de Enerji Tasarrufu, Chrome 110 çalıştıran cihazlarda varsayılan olarak etkin. Özellikler tarayıcıda Ayarlar > Performans sekmesine gidilerek istenildiği zaman devre dışı bırakılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.