Car Key özelliğinin test edilebilmesi için geliştirilen Car Keys Tests, App Store'da yayınlandı

Car Key özelliğinin kullanımını artırmak için çalışmalarına devam eden Apple, iş ortaklarının özelliği test edebilmesi için geliştirdiği bir uygulamayı App Store üzerinden paylaştı
Car Key özelliğinin test edilebilmesi için geliştirilen Car Keys Tests, App Store'da yayınlandı

Apple'ın, WWDC'de Car Key özelliğini duyurduğunu 2020 yılının Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Temelinde otomobiller için dijital bir anahtar olarak hizmet veren Apple Car Key özelliği, iPhone veya Apple Watch'ınız ile otomobilinizi açmanıza olanak sağlıyor.

Günümüzün en önemli otomobil üreticilerinden olan BMW iş birliği ile kullanıma sunulan Car Key özelliği şu an için sadece kısıtlı sayıda model ile kullanılabiliyor. Bu durumun değişebileceği ile ilgili ilk sinyaller ise 2020 yılının Ocak ayında karşımıza çıkmıştı. 

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman, Apple Car Key özelliğinin önümüzdeki aylarda Hyundai tarafından kullanılabileceğini aktarmıştı. Car Key özelliği geçtiğimiz yıl içinde Hyundai ve Kia markalarının belirli modelleri için de kullanıma sunuldu.

Car Key özelliğinin kullanımını artırmak için çalışmalarına devam eden Apple, iş ortaklarının özelliği test edebilmesi için geliştirdiği bir uygulamayı App Store üzerinden paylaştı. "Car Keys Tests" isimli iOS uygulaması, App Store içinde yer alsa da arama ile birlikte ulaşılamıyor.

Sadece direkt link ile birlikte ulaşılabilen uygulama, adından anlaşılabileceği üzeri Car Key özelliğinin geliştiriciler tarafından test edilebilmesi için kullanıma sunuldu. Uygulama sayfasının açıklamalarında Car Keys Test uygulamasının, sadece Made-For-iPhone program MFi lisansına sahip kişiler tarafından kullanılabileceği de özellikle paylaşılmış durumda.

Oldukça basit bir kullanım şeklinde sahip olan Apple'ın Car Key özelliği, Cüzdan uygulaması ile entegre bir şekilde çalışıyor. iPhone'unuzu veya Apple Watch'ınızı araba anahtarı olarak kullanmak için tek yapmanız gereken Apple'ın cüzdan uygulamasına araba anahtarınızı eklemek.

Car Keys Tests uygulamasının karşımıza çıkması ile birlikte ilerleyen dönemde daha fazla otomobil markasının bu özelliği kullanabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.