Apple'ın CarKey özelliği önümüzdeki aylarda Hyundai tarafından kullanılabilir

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman'a göre CarKey özelliği, önümüzdeki yaz aylarında Hyundai tarafından kullanılacak.
Apple'ın CarKey özelliği önümüzdeki aylarda Hyundai tarafından kullanılabilir

2020 yılında düzenlenen WWDC'de iOS 14'ün yeni özelliği olarak duyurulan CarKey'den sizlere geçtiğimiz yıllarda  bahsetmiştik. Temelinde otomobiller için dijital bir anahtar olarak hizmet veren Apple CarKey özelliği, iPhone veya Apple Watch'ınız ile otomobilinizi açmanıza olanak sağlıyor.

Almanya merkezli otomobil üreticisi BMW iş birliği ile kullanıma sunulan CarKey özelliği şu an için sadece kısıtlı sayıda model ile kullanılabiliyor. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman'a göre ise bu durum kısa süre içinde değişmek üzere.

Konu ile ilgili yeni bilgiler paylaşan Gurman, Apple CarKey özelliğinin önümüzdeki aylarda önemli bir otomobil markasının araçları için kullanıma sunulacağını belirtti. Gurman'a göre CarKey özelliği önümüzdeki yaz aylarında Hyundai tarafından kullanılacak.

Ortaya çıkan bilgilere göre Apple'ın CarKey özelliği, Hyundai'ın Genesis serisi otomobillerinde yer alan bir özellik olacak. Genesis serisinin Hyundai'ın üst segment otomobil serisi olduğunu da hatırlatalım. Kısacası Hyundai, üst segment modellerinde Apple'ın CarKey özelliğini önümüzdeki yaz aylarında kullanıma sunacak.

Apple ve Hyundai'ın aralarının son zamanlarda pek iyi durumda olmadığını da hatırlatalım. 2021 yılının ilk aylarda Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobilinin üretilmesi için görüşmelere başlayan Apple ve Hyundai arasındaki görüşmeler, Hyundai'ın görüşmeleri kamuoyuna duyurması ile birlikte sonlandırılmıştı.

Oldukça basit bir kullanım şeklinde sahip olan Apple'ın CarKey özelliği, Cüzdan uygulaması ile entegre bir şekilde çalışıyor. iPhone'unuzu veya Apple Watch'ınızı araba anahtarı olarak kullanmak için tek yapmanız gereken Apple'ın cüzdan uygulamasına araba anahtarınızı eklemek. Apple'ın CarKey özelliği ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.