Apple'ın karma gerçeklik gözlükleri konusundaki üretim planları ortaya çıktı

Karma gerçeklik gözlükleri özelindeki çalışmalarına devam eden Apple; üst seviye karma gerçeklik gözlüğü için Luxshare, uygun fiyatlı karma gerçeklik gözlüğü için ise Foxconn ile çalışacak.
Apple'ın karma gerçeklik gözlükleri konusundaki üretim planları ortaya çıktı

Artırılmış gerçeklik gözlüğü ile ilgili çalışmalarını durduran Apple'ın uygun fiyatlı karma gerçeklik gözlüğü geliştireceğini geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Uzun zamandır karma gerçeklik gözlükleri konusunda çalışmalar yapan Apple'ın iki farklı model geliştirdiği tahmin ediliyor.

Geliştirilen ilk modelin ise yüksek bir fiyat etiketi ile birlikte önümüzdeki Haziran ayında gerçekleşecek olan WWDC 2023'te tanıtılması bekleniyor. İlk modele oranla daha uygun fiyatlı olması beklenen Apple'ın ikinci karma gerçeklik gözlüğü ise 2024 yılının sonlarında veya 2025 yılının ilk aylarında karşımıza çıkabilir.

Nikkei Asia'nın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı bir rapora göre Apple'ın karma gerçeklik gözlükleri özelindeki üretim planları ortaya çıktı. Hatırlatmak gerekirse Apple, tasarladığı teknoloji ürünlerinin üretim süreci için çeşitli tedarikçiler ile birlikte çalışıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Apple, karma gerçeklik gözlükleri için iki farklı tedarikçi ile birlikte çalışacak.

Apple, Haziran ayında tanıtılması beklenen üst seviye karma gerçeklik gözlüğünü Çin merkezli tedarikçi Luxshare ile birlikte üretecek. Apple ve Luxshare'in iPhone, Apple Watch ve AirPods gibi modellerin üretiminde de birlikte çalıştıklarını da hatırlatalım. Apple ve Luxshare tarafından üretilecek olan karma gerçeklik gözlüğünün 3 ila 5 bin dolar arasında bir fiyat etiketine sahip olması da bekleniyor.

Uygun fiyatlı model Foxconn tarafından üretilecek

Uygun fiyatlı karma gerçeklik gözlüğü ise Apple'ın uzun yıllardır birlikte çalıştığı Foxconn tarafından üretilecek. Geçtiğimiz yıllarda Foxconn ile ilgili gelişmeleri pek çok kez sizlere aktarmıştık. Teknoloji dünyasının en önemli üreticileri arasında yer alan Foxconn, iPhone başta olmak üzere pek çok Apple modelinin üretimini de üstleniyor.

Uygun fiyatlı karma gerçeklik gözlüğünün fiyatı için yapılan tahminler ise 2 bin dolar seviyesinde. Karşılaştırmak gerekirse geçtiğimiz aylarda tanıtılan Meta Quest Pro modelinin satış fiyatı ise 1500 dolar. Kısacası Apple'ın uygun fiyatlı olarak adlandırılan karma gerçeklik gözlüğü bile pek de uygun fiyatlı olmayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.