Apple, haziranda gerçekleşecek WWDC öncesi karma gerçeklik gözlüğünü piyasaya sürebilir

Bloomberg'ten Mark Gurman'a göre Apple, uzun süredir beklenen karma gerçeklik gözlüğünü, haziran ayında gerçekleşecek Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) öncesinde piyasaya sürebilir.
Apple, haziranda gerçekleşecek WWDC öncesi karma gerçeklik gözlüğünü piyasaya sürebilir

Bloomberg'ten Mark Gurman'ın haberine göre Apple, uzun süredir beklenen karma gerçeklik gözlüğünü, haziran ayında gerçekleşecek Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) öncesinde piyasaya sürebilir. 3 bin dolar fiyat etiketine sahip olacağı belirtilen gözlüğün, Apple'ın yeni xrOS işletim sistemini kullanarak hem sanal gerçeklik (VR) hem de artırılmış gerçeklik (AR) deneyimleri sunması bekleniyor.

Normal şartlar altında Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün bu ay içinde tanıtılması bekleniyordu. Ancak bu, şirketin aktardığı değil; Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan bir bilgiydi. Bu nedenle şimdiki tarihin de bir tahmin olduğunu unutmamak gerekiyor. Apple, geçtiğimiz kasım ayında karma gerçeklik gözlüğü için işe alımları hızlandırmıştı. Apple, ekiplerini büyüterek karma gerçeklik gözlüğünün geliştirme sürecini hızlandırmayı ve 2023 yılında gözlüğü kullanıma sunmayı hedefliyordu.

Bunun yanı sıra karma gerçeklik gözlüğünün ilginç bir özelliğini de hatırlatalım. Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün gözlerinizle ödeme yapmanızı sağlayacağı da söylentiler arasında. Bu kapsamda kullanıcıların, iris tanıma teknolojisiyle platforma giriş yapabileceği ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebileceği belirtiliyor. Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün, VR ile gerçek dünya arasındaki geçişi fiziksel bir kadranla sağlayacağı da iddia ediliyor.

Mark Gurman, Apple'ın, cihazını az sayıda yüksek profilli geliştiriciye gösterdiğini, böylece onlar için üçüncü taraf uygulamaları oluşturmaya başlayabileceklerini söylüyor. Henüz çözülmesi gereken çok sorun olduğunu belirten Gurman, bunun Apple'ın diğer projelerini yavaşlattığını belirtiyor.

Apple'dan konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama veya duyuru ise henüz gelmedi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.